0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
5 belanaca
15 kašika šećera
1 kašika sirćeta
150 g eurokrema
600 ml mleka
5 žumanaca
2 C pudinga od vanile
150 g šećera
250 g putera
2 C krem šlaga od vanile
100 g čokolade u prahu
150 g mlevenog keksa
400 ml slatke pavlake
Kora:
Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme. Na kraju sipati sirće i umutiti mikserom.
Četvrtasti kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 120 C dok kora ne postane hrskava.
Fil:
U manju šerpu sipati 400 ml mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Posebno sjediniti ostatak mleka, žumanca i prašak za puding od vanile, te dodati u ključalo mleko.
Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne. Pripremljenu smesu ostaviti da se ohladi, dodati puter i umutiti mikserom.
Posebno umutiti C krem šlag od vanile prema uputstvu sa kesice, dodati u pripremljen fil i polako promešati.
Krem podeliti na dva dela. U prvi deo dodati mleveni keks i čokoladu u prahu, a drugi ostaviti žut.
Finalni postupak:
Pečenu koru premazati eurokremom, zatim naneti fil od čokolade i na kraju premazati žutim filom.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.
Kora:
Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme. Na kraju sipati sirće i umutiti mikserom.
Četvrtasti kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 120 C dok kora ne postane hrskava.
Fil:
U manju šerpu sipati 400 ml mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Posebno sjediniti ostatak mleka, žumanca i prašak za puding od vanile, te dodati u ključalo mleko.
Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne. Pripremljenu smesu ostaviti da se ohladi, dodati puter i umutiti mikserom.
Posebno umutiti C krem šlag od vanile prema uputstvu sa kesice, dodati u pripremljen fil i polako promešati.
Krem podeliti na dva dela. U prvi deo dodati mleveni keks i čokoladu u prahu, a drugi ostaviti žut.
Finalni postupak:
Pečenu koru premazati eurokremom, zatim naneti fil od čokolade i na kraju premazati žutim filom.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.