burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Euro blok

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kora:

6 belanaca

7kašika šećera

7 kašika ulja

7 kašika brašna

na vrh noža praška za pecivo

100 g rendane čokolade

Fil:

6 žumanaca

200 g šećera

250 g margarina

100 g čokolade + euroblok 80 g

2 kašike eurokrema

1 euroblok za rendanje odozgo

Euro blok

Koraci pripreme

Prvo krenuti sa korom. Belanca umutiti u sneg, postepeno dodavati šećer i ulje. Lagano dodati,brašno sa praškom za pecivo i izrendanu čokoladu mešajući varjačom.

Masu sipati u pleh koji je podmazan uljem i posut brašnom. Rernu zagrejati do 200 C, kada se pleh ubaci smanjiti na 150 C i sušiti koru oko 20 minuta.

Mikserom umutiti žumanca sa šećerom. U šerpu staviti margarin da se istopi i u to dodati umućena žumanaca i kuvati dok se ne zgusne. Kad je fil zgusnut dodati čokoladu, euro krem i euro blok.

Tako pripremnjen fil preliti preko ohlađene kore. Preko fila izrendati euro blok i staviti u frižider da se kolač ohladi.

Naši proizvodi

Euro blok

Koraci pripreme

Prvo krenuti sa korom. Belanca umutiti u sneg, postepeno dodavati šećer i ulje. Lagano dodati,brašno sa praškom za pecivo i izrendanu čokoladu mešajući varjačom.

Masu sipati u pleh koji je podmazan uljem i posut brašnom. Rernu zagrejati do 200 C, kada se pleh ubaci smanjiti na 150 C i sušiti koru oko 20 minuta.

Mikserom umutiti žumanca sa šećerom. U šerpu staviti margarin da se istopi i u to dodati umućena žumanaca i kuvati dok se ne zgusne. Kad je fil zgusnut dodati čokoladu, euro krem i euro blok.

Tako pripremnjen fil preliti preko ohlađene kore. Preko fila izrendati euro blok i staviti u frižider da se kolač ohladi.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept