0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
100 g margarina
2 jaja
150 g šećera
1 kašičica kafe
2 pune kašike C kakaoa
1 C vanilin šećer
60 g brašna
2 žumanca
2 kašike šećera
200 ml mleka + 100 ml
1 kesica C želatina
1 kesica C Eskimko sladoleda od čokolade
200 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake
2 kutije mančmelou keksa
Kora:
Margarin stavite da se otopi, dodajte šećer, C vanilin šećer, kafu i C kakao, pa dobro promešajte. Sklonite sa vatre i umešajte jedno po jedno jaje i brašno. Smesu sipajte u manji okrugli kalup, da ne bi bila previše tanka i pecite oko 15-20 minuta.
Mus:
Stavite 200 ml mleka da se zagreje, pazite da ne proključa. Umutite šećer sa žumancima i polako sipajte u mleko. Na tihoj vatri kuvajte smesu uz neprestano mešanje. Kada se smesa malo zgusne sklonite sa vatre i umešajte želatin. Ostavite da se ohladi.
Umutite C Eskimko sladoled od čokolade sa 100 ml hladnog mleka i kada se smesa od jaja ohladi sjedinite je sa umućenim sladoledom.
Koru premažite tanko sa mus smesom, rasporedite mančmelou keks i ostatak musa prelijte preko mančmelou keksa.
Držite u frižideru oko jedan sat, zatim je prelijte ganašom, koji ste napravili na sledeći način: stavite slatku pavlaku da se zagreje, sklonite sa vatre i dodajte čokoladu, mešajte dok se čokolada ne otopi.
Ukrasite tortu mančmelou keksom i seckanim orasima.
Kora:
Margarin stavite da se otopi, dodajte šećer, C vanilin šećer, kafu i C kakao, pa dobro promešajte. Sklonite sa vatre i umešajte jedno po jedno jaje i brašno. Smesu sipajte u manji okrugli kalup, da ne bi bila previše tanka i pecite oko 15-20 minuta.
Mus:
Stavite 200 ml mleka da se zagreje, pazite da ne proključa. Umutite šećer sa žumancima i polako sipajte u mleko. Na tihoj vatri kuvajte smesu uz neprestano mešanje. Kada se smesa malo zgusne sklonite sa vatre i umešajte želatin. Ostavite da se ohladi.
Umutite C Eskimko sladoled od čokolade sa 100 ml hladnog mleka i kada se smesa od jaja ohladi sjedinite je sa umućenim sladoledom.
Koru premažite tanko sa mus smesom, rasporedite mančmelou keks i ostatak musa prelijte preko mančmelou keksa.
Držite u frižideru oko jedan sat, zatim je prelijte ganašom, koji ste napravili na sledeći način: stavite slatku pavlaku da se zagreje, sklonite sa vatre i dodajte čokoladu, mešajte dok se čokolada ne otopi.
Ukrasite tortu mančmelou keksom i seckanim orasima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.