burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Duga torta sa bombonama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Za patišpanje:

375 g maslaca

390 g šećera

2 C vanilin šećera

6 jajeta

390 g brašna

6 kašika mleka

prehrambena boja: ljubičasta, plava, zelena, žuta, narandžasta i crvena

Za fil:

250 ml slatke pavlake

200 g bele čokolade

Donji deo torte
Biskvit:

100 g maslaca

150 g šećera

2 jajeta

1 prstohvat soli

100 g brašna

1 kašičica C praška za pecivo

40 g C kakaoa

100 ml mleka

Mus:

200 g crne čokolade

100 ml slatke pavlake

Duga torta sa bombonama

Koraci pripreme

Slatki pavlaku zagrejati do ključanja zatim preliti izlomljenu čokoladu i ostaviti 2-3 minuta, a onda promešati da se sva čokolada istopi.

Ostaviti 2-3 sata na sobnoj temperaturi da se smesa prohladi, a onda staviti u frižider na sat vremena. Kada se smesa skroz ohladila, izvaditi iz frižidera i mikserom umutiti u
kremast fil.

Kore:
Maslac, šećer i C vanilin šećer izmiksati, zatim dodati jedno po jedno jaje. Sipati brašno i sve promešati da se smesa ujednači, a zatim na kraju dodati mleko.

Smesu podeliti na 6 jednakih delova, zatim ih obojiti u ljubičastu, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i crvenu boju.

Patišpanje peći na 200 °C oko 12-13 minuta, u plehu veličine 22 cm.

Svaki patišpanj iseći uz pomoć modle za krofne ili veće čaše u sredini da bi stavili bombone.

Na tacnu staviti prvi patišpanj, zatim ga prefilovati sa dve kašike fila i tako raditi naizmenično dok imate patišpanje. Poslednji patišpanj treba da ostane ceo.

Na kraju celu tortu prefilovati i ukrasiti po želji. Od malih delova patišpanja napraviti ukrasnu torticu sa strane ili kejk popse ili jednostavno pojesti!

Još vam je potrebno 150-200 g šarenih bombona.

Naši proizvodi

Duga torta sa bombonama

Koraci pripreme

Slatki pavlaku zagrejati do ključanja zatim preliti izlomljenu čokoladu i ostaviti 2-3 minuta, a onda promešati da se sva čokolada istopi.

Ostaviti 2-3 sata na sobnoj temperaturi da se smesa prohladi, a onda staviti u frižider na sat vremena. Kada se smesa skroz ohladila, izvaditi iz frižidera i mikserom umutiti u
kremast fil.

Kore:
Maslac, šećer i C vanilin šećer izmiksati, zatim dodati jedno po jedno jaje. Sipati brašno i sve promešati da se smesa ujednači, a zatim na kraju dodati mleko.

Smesu podeliti na 6 jednakih delova, zatim ih obojiti u ljubičastu, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i crvenu boju.

Patišpanje peći na 200 °C oko 12-13 minuta, u plehu veličine 22 cm.

Svaki patišpanj iseći uz pomoć modle za krofne ili veće čaše u sredini da bi stavili bombone.

Na tacnu staviti prvi patišpanj, zatim ga prefilovati sa dve kašike fila i tako raditi naizmenično dok imate patišpanje. Poslednji patišpanj treba da ostane ceo.

Na kraju celu tortu prefilovati i ukrasiti po želji. Od malih delova patišpanja napraviti ukrasnu torticu sa strane ili kejk popse ili jednostavno pojesti!

Još vam je potrebno 150-200 g šarenih bombona.

Autor

Tamara

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept