burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Doboš torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore:

7 komad jaja

7 kašika šećer

1 kesica C Vanilin šećer

2 kašika ulje

2 kašika jogurt

7 kašika brašno

Za fil:

6 komad jaja

100 g šećer

1 kesica C Vanilin šećer

200 g čokolada za kuvanje

250 g maslac

Za karamel glazuru:

200 g šećer

20 g maslac

2 kašika sok od ceđenog limuna

Za dekoraciju:

100 g C Šlag krem sa ukusom čokolade

50 g čokolada za kuvanje

Doboš torta

Ukras svake slavske trpeze.

Koraci pripreme

1

Za kore:Odvojiti belanca od žumanaca,pa mikserom umutiti belanca,dodati šećer,C vanilin šećer,žumanca,ulje,jogurt i sve umutiti mikserom.

2

Dodati brašno i lagano izmešati šoatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

3

Od dobijene smese ispeći 12 kora.Svaku koru peći 5-7 minuta.Gotove kore ostaviti da se ohlade.

4

Za fil:Mikserom umutiti jaja,šećer i C vanilin šećer te skuvati na pari.Dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se čokolada ne otopi i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.

5

Skloniti šerpu sa vatre,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da se ohladi.U ohlađenu smesu dodati iseckan maslac i umutiti mikserom.

6

Finalni pstupak:Odvojiti 1 koru sa strane.Ostalih 11 kora filovati pripremljenim filom.I poslednja,11 kora se premazuje filom.

7

Za karamel glazuru:Šećer staviti u šerpu i otopiti na laganoj vatri do svetlo smeđe boje.Paziti da ne tagori.Kada se sav šećer otopi,skloniti sa vatre,dodati maslac i limunov sok,vratiti na ringlu i mešati dok se sve ne poveže.

8

Pripremljenom glazurom preliti koru koju ste odvojili sa strane.Razmazati,sačekati nekoliko sekundi i tankim,oštrim nožem koji provlačite kroz maslac praviti linije(na željeni broj parčadi).

9

Preko fila kojim je premazana 11 kora staviti koru sa karamel glazurom.Blago pritisnuti kako bi se kora zalepila za fil.

10

C šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice,nafilovati tortu te posuti rendanom čokoladom(ili dekorisati po svom izboru).

11

Ostaviti u frižider da se stegne i uživati u predivnom ukusu torte koju svi volimo.

Naši proizvodi

Doboš torta

Ukras svake slavske trpeze.

Koraci pripreme

1

Za kore:Odvojiti belanca od žumanaca,pa mikserom umutiti belanca,dodati šećer,C vanilin šećer,žumanca,ulje,jogurt i sve umutiti mikserom.

2

Dodati brašno i lagano izmešati šoatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

3

Od dobijene smese ispeći 12 kora.Svaku koru peći 5-7 minuta.Gotove kore ostaviti da se ohlade.

4

Za fil:Mikserom umutiti jaja,šećer i C vanilin šećer te skuvati na pari.Dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se čokolada ne otopi i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.

5

Skloniti šerpu sa vatre,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da se ohladi.U ohlađenu smesu dodati iseckan maslac i umutiti mikserom.

6

Finalni pstupak:Odvojiti 1 koru sa strane.Ostalih 11 kora filovati pripremljenim filom.I poslednja,11 kora se premazuje filom.

7

Za karamel glazuru:Šećer staviti u šerpu i otopiti na laganoj vatri do svetlo smeđe boje.Paziti da ne tagori.Kada se sav šećer otopi,skloniti sa vatre,dodati maslac i limunov sok,vratiti na ringlu i mešati dok se sve ne poveže.

8

Pripremljenom glazurom preliti koru koju ste odvojili sa strane.Razmazati,sačekati nekoliko sekundi i tankim,oštrim nožem koji provlačite kroz maslac praviti linije(na željeni broj parčadi).

9

Preko fila kojim je premazana 11 kora staviti koru sa karamel glazurom.Blago pritisnuti kako bi se kora zalepila za fil.

10

C šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice,nafilovati tortu te posuti rendanom čokoladom(ili dekorisati po svom izboru).

11

Ostaviti u frižider da se stegne i uživati u predivnom ukusu torte koju svi volimo.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept