1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
20
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
7 komad jaja
7 kašika šećer
2 kašika ulje
2 kašika jogurt
7 kašika brašno
6 komad jaja
100 g šećer
200 g čokolada za kuvanje
250 g maslac
200 g šećer
20 g maslac
2 kašika sok od ceđenog limuna
100 g C Šlag krem sa ukusom čokolade
50 g čokolada za kuvanje
Ukras svake slavske trpeze.
Za kore:Odvojiti belanca od žumanaca,pa mikserom umutiti belanca,dodati šećer,C vanilin šećer,žumanca,ulje,jogurt i sve umutiti mikserom.
Dodati brašno i lagano izmešati šoatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Od dobijene smese ispeći 12 kora.Svaku koru peći 5-7 minuta.Gotove kore ostaviti da se ohlade.
Za fil:Mikserom umutiti jaja,šećer i C vanilin šećer te skuvati na pari.Dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se čokolada ne otopi i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Skloniti šerpu sa vatre,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da se ohladi.U ohlađenu smesu dodati iseckan maslac i umutiti mikserom.
Finalni pstupak:Odvojiti 1 koru sa strane.Ostalih 11 kora filovati pripremljenim filom.I poslednja,11 kora se premazuje filom.
Za karamel glazuru:Šećer staviti u šerpu i otopiti na laganoj vatri do svetlo smeđe boje.Paziti da ne tagori.Kada se sav šećer otopi,skloniti sa vatre,dodati maslac i limunov sok,vratiti na ringlu i mešati dok se sve ne poveže.
Pripremljenom glazurom preliti koru koju ste odvojili sa strane.Razmazati,sačekati nekoliko sekundi i tankim,oštrim nožem koji provlačite kroz maslac praviti linije(na željeni broj parčadi).
Preko fila kojim je premazana 11 kora staviti koru sa karamel glazurom.Blago pritisnuti kako bi se kora zalepila za fil.
C šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice,nafilovati tortu te posuti rendanom čokoladom(ili dekorisati po svom izboru).
Ostaviti u frižider da se stegne i uživati u predivnom ukusu torte koju svi volimo.
Ukras svake slavske trpeze.
Za kore:Odvojiti belanca od žumanaca,pa mikserom umutiti belanca,dodati šećer,C vanilin šećer,žumanca,ulje,jogurt i sve umutiti mikserom.
Dodati brašno i lagano izmešati šoatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Od dobijene smese ispeći 12 kora.Svaku koru peći 5-7 minuta.Gotove kore ostaviti da se ohlade.
Za fil:Mikserom umutiti jaja,šećer i C vanilin šećer te skuvati na pari.Dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se čokolada ne otopi i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Skloniti šerpu sa vatre,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da se ohladi.U ohlađenu smesu dodati iseckan maslac i umutiti mikserom.
Finalni pstupak:Odvojiti 1 koru sa strane.Ostalih 11 kora filovati pripremljenim filom.I poslednja,11 kora se premazuje filom.
Za karamel glazuru:Šećer staviti u šerpu i otopiti na laganoj vatri do svetlo smeđe boje.Paziti da ne tagori.Kada se sav šećer otopi,skloniti sa vatre,dodati maslac i limunov sok,vratiti na ringlu i mešati dok se sve ne poveže.
Pripremljenom glazurom preliti koru koju ste odvojili sa strane.Razmazati,sačekati nekoliko sekundi i tankim,oštrim nožem koji provlačite kroz maslac praviti linije(na željeni broj parčadi).
Preko fila kojim je premazana 11 kora staviti koru sa karamel glazurom.Blago pritisnuti kako bi se kora zalepila za fil.
C šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice,nafilovati tortu te posuti rendanom čokoladom(ili dekorisati po svom izboru).
Ostaviti u frižider da se stegne i uživati u predivnom ukusu torte koju svi volimo.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.