burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Dinastija torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

10 jaja

300 g šećera

20 kašika šećera

300 g seckanih orasa

50 g mlevenih oraha

6 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

250 g margarina za kolače

0,5 l mleka

2 C pudinga od vanile

100 g suvog grožđa

50 g čokolade za kuvanje

2 C šlag krema

Dinastija torta

Koraci pripreme

Kora:
Dobro izmešati sledeće sastojke - 5 belanaca, 150 g šećera, 150 g seckanih oraha, 3 kašike brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo.

Ispeći dve kore. Peći u podmazanom plehu 15 minuta na 200 stepeni.

Fil:
Posebno skuvati u 1/2 litre mleka 2 C pudinga od vanile i 8 kašika šećera. Ostaviti da se ohladi.

Drugi deo fila:
Umutiti 250 g margarina sa 12 kašika šećera i 10 žumanaca. Umućenu smesu dodati u prethodni ohlađeni fil.

Dobro sjediniti i podeliti na dva dela. U prvi deo dodati 100 g suvog grožđa i 50 g čokolade za kuvanje, a u drugi deo dodati 50 g mlevenih oraha.

Postupak filovanja: kora - polovina prvog dela fila - polovina drugog dela fila - kora - polovina prvog dela fila - polovina drugog dela fila - umućena 2 C šlag krema.

Naši proizvodi

Dinastija torta

Koraci pripreme

Kora:
Dobro izmešati sledeće sastojke - 5 belanaca, 150 g šećera, 150 g seckanih oraha, 3 kašike brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo.

Ispeći dve kore. Peći u podmazanom plehu 15 minuta na 200 stepeni.

Fil:
Posebno skuvati u 1/2 litre mleka 2 C pudinga od vanile i 8 kašika šećera. Ostaviti da se ohladi.

Drugi deo fila:
Umutiti 250 g margarina sa 12 kašika šećera i 10 žumanaca. Umućenu smesu dodati u prethodni ohlađeni fil.

Dobro sjediniti i podeliti na dva dela. U prvi deo dodati 100 g suvog grožđa i 50 g čokolade za kuvanje, a u drugi deo dodati 50 g mlevenih oraha.

Postupak filovanja: kora - polovina prvog dela fila - polovina drugog dela fila - kora - polovina prvog dela fila - polovina drugog dela fila - umućena 2 C šlag krema.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept