burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Dečja torta sa grizom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 litar mleka

3 žumanca

200 g griza C

150 g šećera

2 kesice vanilin šećera C

250 g putera

keks po izboru oko 15 kom.

200 g šlaga C

20 g rendane čokolade za posipanje

malo ekstrakta kivija

mineralna voda

20 g suvog grožđa

Dečja torta sa grizom

Koraci pripreme

Umutiti žumanca, šećer, vanilin šećer, griz i malo mleka. Ostatak mleka staviti da se kuva pa kad prokuva uz mešanje dodati masu i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Nakon što se malo prohladi, mikserom umutiti puter i pomešati sa skuvanim i ohlađenim grizom. Dodati suvo grožđe i sve dobro izjednačiti.

Umutiti šlag sa mineralnom vodom i podeliti na dva dela. Jedan deo pomešati sa filom a drugi deo ostaviti za završni deo.

Fil sa šlagom takođe podeliti na dva dela. U jedan deo staviti malo ekstrata kivija, a drugi deo da ostane beo.

Keks naređati na tanjir za tortu i formirati podlogu potapajući ga u mleko. Filovati naređan keks: beo fil, zeleni fil sa kivijem i završiti šlagom.

Preko šlaga naneti rendanu čokoladu.

Naši proizvodi

Dečja torta sa grizom

Koraci pripreme

Umutiti žumanca, šećer, vanilin šećer, griz i malo mleka. Ostatak mleka staviti da se kuva pa kad prokuva uz mešanje dodati masu i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Nakon što se malo prohladi, mikserom umutiti puter i pomešati sa skuvanim i ohlađenim grizom. Dodati suvo grožđe i sve dobro izjednačiti.

Umutiti šlag sa mineralnom vodom i podeliti na dva dela. Jedan deo pomešati sa filom a drugi deo ostaviti za završni deo.

Fil sa šlagom takođe podeliti na dva dela. U jedan deo staviti malo ekstrata kivija, a drugi deo da ostane beo.

Keks naređati na tanjir za tortu i formirati podlogu potapajući ga u mleko. Filovati naređan keks: beo fil, zeleni fil sa kivijem i završiti šlagom.

Preko šlaga naneti rendanu čokoladu.

Autor

Ljiljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept