0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
30
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
30
12 komad jaja
12 kašika šećera
200 ml ulja
8 kašika brašna
1.500 ml mleka
6 komad C Puding sa ukusom čokolade
6 kašika šećera
150 g čokolade za kuvanje
500 g eurokrema
350 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
2 kašika mleka
1 komad C Šlag krem sa ukusom čokolade
2 komad boje za kolače i ukrasi
Nisam do skoro zanala da postoji recept za tortu koja se zove "Dacina čokoladna torta". S obzirom da sam i ja Daca, skoro svako me je pitao da li će torta biti neka kombinacija mojih torti, koje sam ranije pravila, pa da onda opravdam naziv ????Postoje razne verzije recepta za ovu tortu. Ja sam malo dodala i oduzela po svom ukusu, i mišljenju, pa vam ostavljam recept onako kako sam je je napravila. Zbog dimenzije pleha, i veličine torte, koja je bila potrebna za proslavu ćerkinog 12. rođendana. Ova torta je predivnog ukusa. Korice su tanke i veoma ukusne, mekane, tope se pri svakom zalogaju. To je zbog količine ulja koja ide u koricu. Nikako nije potrebno kore prelivati mlekom. Od ove mere bude prilično velike, a s obzirom da je mnogo ukusna, već istog dana se pojela. Probajte da napravite bićete oduševljeni.
Odvojiti 6 belanca od žumanaca. Belanca mutiti mikserom i posebno dodavati 6 kašike šećera. Kada se belanca umute, smanjiti brzinu mućenja i dodavati jedno po jedno žumace, nastaviti sa mućenjem da se sjedine žumanca. Dodati 1 dl ulja (nije greška, slobodno dodajte tu količinu ulja),kratko umutiti. Dodati 3 kašike brašna i 2 kašike C kakao praha, dobro izmešati špatulom. Pleh dimenzije 40x40 cm obložiti pek papirom, isipati smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20-25 minuta. Ponoviti postupak, ispeći još jednu koru. Ohlađene kore podeliti na pola po dužini, da bi se dobile 4 kore.
C puding sa ukusom čokolade razmutiti sa 200 ml mleka. Ostatak mleka staviti na tihoj vatri da se zagreje, dodati šećer i povremeno promešati. Pre nego što mleko provri, sipati puding i ukuvati uz stalno mešanje. Skloniti sa ringle i dodati čokoladu izlomljenu na kockice, mešati da se čokolada otopi. Ostaviti da se puding dobro ohladi. Ohlađenom pudingu dodati omekšali margarin, kratko umutiti, zatim dodati i eurokrem. Dobro sve umutiti mikserom i fil je spreman.
Fil podeliti na 4 dela. Filovati kora, fil, tako nastaviti sa preostalim materijalom. Tortu završiti filom. Ostaviti da se stegne u frižideru.
Po želju rastopiti čokoladu sa uljem i mlekom. C šlag sa ukusom čokolade umutiti po uputstvu sa kesice, dodati boju i dekoraciju po želji i ukrasiti tortu.
Nisam do skoro zanala da postoji recept za tortu koja se zove "Dacina čokoladna torta". S obzirom da sam i ja Daca, skoro svako me je pitao da li će torta biti neka kombinacija mojih torti, koje sam ranije pravila, pa da onda opravdam naziv ????Postoje razne verzije recepta za ovu tortu. Ja sam malo dodala i oduzela po svom ukusu, i mišljenju, pa vam ostavljam recept onako kako sam je je napravila. Zbog dimenzije pleha, i veličine torte, koja je bila potrebna za proslavu ćerkinog 12. rođendana. Ova torta je predivnog ukusa. Korice su tanke i veoma ukusne, mekane, tope se pri svakom zalogaju. To je zbog količine ulja koja ide u koricu. Nikako nije potrebno kore prelivati mlekom. Od ove mere bude prilično velike, a s obzirom da je mnogo ukusna, već istog dana se pojela. Probajte da napravite bićete oduševljeni.
Odvojiti 6 belanca od žumanaca. Belanca mutiti mikserom i posebno dodavati 6 kašike šećera. Kada se belanca umute, smanjiti brzinu mućenja i dodavati jedno po jedno žumace, nastaviti sa mućenjem da se sjedine žumanca. Dodati 1 dl ulja (nije greška, slobodno dodajte tu količinu ulja),kratko umutiti. Dodati 3 kašike brašna i 2 kašike C kakao praha, dobro izmešati špatulom. Pleh dimenzije 40x40 cm obložiti pek papirom, isipati smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20-25 minuta. Ponoviti postupak, ispeći još jednu koru. Ohlađene kore podeliti na pola po dužini, da bi se dobile 4 kore.
C puding sa ukusom čokolade razmutiti sa 200 ml mleka. Ostatak mleka staviti na tihoj vatri da se zagreje, dodati šećer i povremeno promešati. Pre nego što mleko provri, sipati puding i ukuvati uz stalno mešanje. Skloniti sa ringle i dodati čokoladu izlomljenu na kockice, mešati da se čokolada otopi. Ostaviti da se puding dobro ohladi. Ohlađenom pudingu dodati omekšali margarin, kratko umutiti, zatim dodati i eurokrem. Dobro sve umutiti mikserom i fil je spreman.
Fil podeliti na 4 dela. Filovati kora, fil, tako nastaviti sa preostalim materijalom. Tortu završiti filom. Ostaviti da se stegne u frižideru.
Po želju rastopiti čokoladu sa uljem i mlekom. C šlag sa ukusom čokolade umutiti po uputstvu sa kesice, dodati boju i dekoraciju po želji i ukrasiti tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.