burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Crna čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

8 jaja

130 g C čvrstina

130 g brašna

4 kašike C kakaoa

8 kašika šećera

1 C prašak za pecivo

Za sirup:

3 dl vode

7 kašika šećera

1 dl toplog mleka

1 kašika C slatkog kakaoa

Za fil:

5 jaja

250 g šećera

150 g čokolade za kuvanje

250 g maslaca

C šlag krem od čokolade za premaz torte

ukrasi po izboru

Crna čokoladna torta

Koraci pripreme

Fil:
Umutiti jaja sa šećerom pa ih kuvati na pari. Kada počne da se zgušnjava dodati izlomljenu čokoladu i nastaviti sa mešanjem.

Fil će možda biti malo ređi kada se čokolada otopi, ali bez brige - zgusnuće se. Mešati.

Fil je gotov kada žicom povučete po dnu šerpe, a ona ostavi trag. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa dodati maslac isečen na kockice i sve lepo umutiti.

Kora:
8 belanaca umutiti u čvrst sneg. Žumanca umutiti sa šećerom pa umućenim žumancima dodati sneg od belanaca. Lagano sjediniti da se zadrži zračnost smese.

Suve sastojke prosejati pa dodati ovoj smesi i sve lagano izmešati.

Masu izliti u podmazan okrugli pleh (28cm) sa obručem koji se skida i peći u rerni oko 20 minuta zavisno od rerne. Proveriti čačkalicom.

Za to vreme skuvati šećer i vodu za sirup - da vri 2-3 minuta. U toplo mleko razmutiti C kakao i dodati slatkoj vodi i mešati da se sve lepo poveže. Gotovu koru preseći na 3 dela.

Ređati kora - sirup - fil - kora - sirup - fil - kora - sirup.

Premazati umućenim C šlag kremom i ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Crna čokoladna torta

Koraci pripreme

Fil:
Umutiti jaja sa šećerom pa ih kuvati na pari. Kada počne da se zgušnjava dodati izlomljenu čokoladu i nastaviti sa mešanjem.

Fil će možda biti malo ređi kada se čokolada otopi, ali bez brige - zgusnuće se. Mešati.

Fil je gotov kada žicom povučete po dnu šerpe, a ona ostavi trag. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa dodati maslac isečen na kockice i sve lepo umutiti.

Kora:
8 belanaca umutiti u čvrst sneg. Žumanca umutiti sa šećerom pa umućenim žumancima dodati sneg od belanaca. Lagano sjediniti da se zadrži zračnost smese.

Suve sastojke prosejati pa dodati ovoj smesi i sve lagano izmešati.

Masu izliti u podmazan okrugli pleh (28cm) sa obručem koji se skida i peći u rerni oko 20 minuta zavisno od rerne. Proveriti čačkalicom.

Za to vreme skuvati šećer i vodu za sirup - da vri 2-3 minuta. U toplo mleko razmutiti C kakao i dodati slatkoj vodi i mešati da se sve lepo poveže. Gotovu koru preseći na 3 dela.

Ređati kora - sirup - fil - kora - sirup - fil - kora - sirup.

Premazati umućenim C šlag kremom i ukrasiti po želji.

Autor

Nataša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept