burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Crna čoko torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

140 g brašna

200 g šećera

2 kašike C kakaoa

1/2 kašičice soli

1 kašika C praška za pecivo

1 kašičica C sode bikarbone

2 jajeta

120 ml mleka

60 ml ulja

1 C vanilin šećer

150 ml vode

1 kesica instant kafe

1 kašika soka od limuna

ili sirćeta

Za krem:

250 ml pavlake za kuvanje

100 g čokolade za kuvanje

2 kašike C kakaoa

5 kašika šećera

1 kašika C čvrstina

Crna čoko torta

Koraci pripreme

U posudu za mućenje stavite suve sastojke (brašno, šećer, vanilu, kakao, pecivo, s.bikarbonu,so,) izmešajte kašikom pa dodajte vlažne sastojke (jaja, ulje i mleko pa sve dobro umutite mikserom.

Posebno u provrelu vodu umešajte instant kafu pa je sipajte u predhodno umućene sastojke.

Ponovo umutite mikserom smanjenom brzinom i na kraju dodajte sok od limuna ili sirće.

Dobijenu smesu sipajte u veliki pravougaoni pleh prekriven pek papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 st. oko 40 minuta.

Pečenu koru ohladite pa je presecite dva puta uzduž tako da dobijete 3 kore

Posebno u sud za kuvanje sipajte pavlaku, šećer, kakao, čokoladu i čvrstin pa kuvajte na laganoj vatri dok ne dobije dovoljnu gustinu.

Na dugačku tacnu za serviranje stavite prvu koru, premažite je kremom, preko krema stavite drugu koru, premažite je kremom i na kraju treću koru i premažite kremom.

Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.

Naši proizvodi

Crna čoko torta

Koraci pripreme

U posudu za mućenje stavite suve sastojke (brašno, šećer, vanilu, kakao, pecivo, s.bikarbonu,so,) izmešajte kašikom pa dodajte vlažne sastojke (jaja, ulje i mleko pa sve dobro umutite mikserom.

Posebno u provrelu vodu umešajte instant kafu pa je sipajte u predhodno umućene sastojke.

Ponovo umutite mikserom smanjenom brzinom i na kraju dodajte sok od limuna ili sirće.

Dobijenu smesu sipajte u veliki pravougaoni pleh prekriven pek papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 st. oko 40 minuta.

Pečenu koru ohladite pa je presecite dva puta uzduž tako da dobijete 3 kore

Posebno u sud za kuvanje sipajte pavlaku, šećer, kakao, čokoladu i čvrstin pa kuvajte na laganoj vatri dok ne dobije dovoljnu gustinu.

Na dugačku tacnu za serviranje stavite prvu koru, premažite je kremom, preko krema stavite drugu koru, premažite je kremom i na kraju treću koru i premažite kremom.

Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept