burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija40

Čokorum

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
40

Sastojci

Fil 1:

200 ml vode

200 g C šećera u prahu

200 g C kakoa

400 g crne čokolade za kuvanje

500 g margarina

Fil 2:

500 g C šećera u prahu

16 žumanceta

6 supenih kašika ruma

Korice:

16 belanaca

200 g C šećera u prahu

6 kašika brašna

6 kašika prezli

8 kašika fila broj 1 bez margarina

Glazura:

200 g čokolade za kuvanje

4 kašike ulja

Čokorum

Koraci pripreme

Prvo spremite Fil 1:
20 ml vode sipati u šerpicu, dodati 200 g C šećera u prahu, 200 g C kakaoa i 400 g crne čokolade za kuvanje. Dobijenu smesu zagrevati dok se ne zgusne masa i ujednači. Od te mase odvojiti 8 kašika na stranu za dodavanje u kore. Kad se fil broj 1 ohladi dodati 500 g margarina.

Fil 2:
16 žumanceta umutiti sa 500 g C šećera u prahu i kuvati na pari da se zgusne. U to dodati 6 kašika ruma. Kada se fil broj 2 ohladi dodati ga u Fil broj 1 i sjediniti ih u jedan fil.

Kore:
Umutiti 16 belanaca sa 200 g C šećera u prahu, dodati 6 kašika brašna, 6 kašika prezli i 8 kašika fila broj 1 koji smo prethodno odvojili. Od ove ukupne mase peku se 3 kore na papiru za pečenje, na temperaturi od 180 stepeni (10 do 15min).

Na tacni staviti jednu koricu (svaku koricu pre filovanja popraskati jednom kašikom ruma) i pemazati trećinom fila, zatim drugu koricu i tako redom. Tortu spolja preliti čokoladnom glazurom.

Glazura:
200 g crne čokolade za kuvanje rastopiti na pari u nju dodati 4 kašika zejtina, dobro promešati i u tankom mlazu prelivati tortu.

Naši proizvodi

Čokorum

Koraci pripreme

Prvo spremite Fil 1:
20 ml vode sipati u šerpicu, dodati 200 g C šećera u prahu, 200 g C kakaoa i 400 g crne čokolade za kuvanje. Dobijenu smesu zagrevati dok se ne zgusne masa i ujednači. Od te mase odvojiti 8 kašika na stranu za dodavanje u kore. Kad se fil broj 1 ohladi dodati 500 g margarina.

Fil 2:
16 žumanceta umutiti sa 500 g C šećera u prahu i kuvati na pari da se zgusne. U to dodati 6 kašika ruma. Kada se fil broj 2 ohladi dodati ga u Fil broj 1 i sjediniti ih u jedan fil.

Kore:
Umutiti 16 belanaca sa 200 g C šećera u prahu, dodati 6 kašika brašna, 6 kašika prezli i 8 kašika fila broj 1 koji smo prethodno odvojili. Od ove ukupne mase peku se 3 kore na papiru za pečenje, na temperaturi od 180 stepeni (10 do 15min).

Na tacni staviti jednu koricu (svaku koricu pre filovanja popraskati jednom kašikom ruma) i pemazati trećinom fila, zatim drugu koricu i tako redom. Tortu spolja preliti čokoladnom glazurom.

Glazura:
200 g crne čokolade za kuvanje rastopiti na pari u nju dodati 4 kašika zejtina, dobro promešati i u tankom mlazu prelivati tortu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept