burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Čokoladno zadovoljstvo torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

Za krem:

200 g čokolade za kuvanje

3-4 kašike C čvrstina

400 ml mleka

200 g margarina

Ostalo:

300 g piškota

1 C vanilin šećer

175 ml mleka

Za ukrašavanje:

2 C šlag kreme od čokolade

100 ml mleka

Čokoladno zadovoljstvo torta

Koraci pripreme

Priprema krema, u činiji umutiti čvrstin sa 5 kašika mleka, preostalo mleko staviti da proključa.

Skloniti ga, umešati C čvrstin i kratko uz mešanje ponovo staviti da provri.

Skloniti mleko sa ringle, izlomiti čokoladu na kockice, dodati u toplo mleko i mešati da se čokolada rastopi i napravi gusta krema.

Ostaviti da se ohladi sa povremenim mešanjem, kada se ohladi krema dodati joj izmućen margarin.

Kalup za tortu po želji pripremiti i slagati prvo polovinu piškota na dnu kalupa - svaku piškotu umakati kratko u mleko pomešano sa C vanilin šećerom.

Preko piškota premazati polovinu čokoladne kreme, pa opet slagati piškote i završiti sa ostatkom krema.

Za ukrašavanje izmutiti C šlag kremu sa mlekom i po želji ukrasiti tortu.

Ostaviti tortu u frižider da se ohladi.

Naši proizvodi

Čokoladno zadovoljstvo torta

Koraci pripreme

Priprema krema, u činiji umutiti čvrstin sa 5 kašika mleka, preostalo mleko staviti da proključa.

Skloniti ga, umešati C čvrstin i kratko uz mešanje ponovo staviti da provri.

Skloniti mleko sa ringle, izlomiti čokoladu na kockice, dodati u toplo mleko i mešati da se čokolada rastopi i napravi gusta krema.

Ostaviti da se ohladi sa povremenim mešanjem, kada se ohladi krema dodati joj izmućen margarin.

Kalup za tortu po želji pripremiti i slagati prvo polovinu piškota na dnu kalupa - svaku piškotu umakati kratko u mleko pomešano sa C vanilin šećerom.

Preko piškota premazati polovinu čokoladne kreme, pa opet slagati piškote i završiti sa ostatkom krema.

Za ukrašavanje izmutiti C šlag kremu sa mlekom i po želji ukrasiti tortu.

Ostaviti tortu u frižider da se ohladi.

Autor

Lana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept