burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čokoladno uživanje

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

5 jaja

200 g mlevenih oraha

80 g maslaca

80 g šećera

1 C vanilin šećer

2 kašičice C praška za pecivo

2 kašike soka od narandži

Za fil:

250 ml slatke pavlake

250 g čokolade

Za glazuru:

200 g čokolade

100 g maslaca

Čokoladno uživanje

Koraci pripreme

Šećer, C vanilin šećer i maslac penasto umutite. Dodajte žumanca, orahe, C prašak za pecivo, sok od narandži i rastopljenu čokoladu.

Sve to prospite u umućeni čvrst sneg od belanaca.Smesu izlijte u pleh i pecite 50 minuta na 180 stepeni.

Za fil, umutite slatku pavlaku i prelijte preko narendane čokolade. Mešajte dok se sastojci ne sjedine, a onda još par minuta mutite mikserom.

Koru presecite na pola pa svaku polovinu premažite filom.

Tortu prelijte čokoladnom glazurom koju ste napravili tako što ste istopljenu čokoladu pomešali sa rastopljenim maslacem.

Naši proizvodi

Čokoladno uživanje

Koraci pripreme

Šećer, C vanilin šećer i maslac penasto umutite. Dodajte žumanca, orahe, C prašak za pecivo, sok od narandži i rastopljenu čokoladu.

Sve to prospite u umućeni čvrst sneg od belanaca.Smesu izlijte u pleh i pecite 50 minuta na 180 stepeni.

Za fil, umutite slatku pavlaku i prelijte preko narendane čokolade. Mešajte dok se sastojci ne sjedine, a onda još par minuta mutite mikserom.

Koru presecite na pola pa svaku polovinu premažite filom.

Tortu prelijte čokoladnom glazurom koju ste napravili tako što ste istopljenu čokoladu pomešali sa rastopljenim maslacem.

Autor

Sanela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept