burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija40-60

Čokoladno čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
40-60

Sastojci

15 jaja

700 g šećera

6 C vanilin šećera

1 C prašak za pecivo

3 kašike brašna

200 g pečenog lešnika

7 kašika C čvrstina

3 kašike C kakaoa

250 g čokolade

2 C pudinga od čokolade

850 ml mleka

150 g maslaca + 25 g

Čokoladno čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
5 belanaca umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući 2 C vanilin šećera i 5 kašika običnog šećera.

Dodati 3 kašike mlevenih pečenog lešnika, kašiku brašna, 1 kašiku C kakaoa, 1 kašiku C pudinga od čokolade, ravnu kašičicu C praška za pecivo i 1 kašiku C čvrstina i polako varjačom umešati dok se ne spoji.

Na velikom plehu od rerne i papiru za pečenje rasporediti smesu i peći na 170°C 12 minuta ili dok ne krene da se odvaja od papira.
Na isti način pripremiti još dve kore.

Fil:
500 ml mleka staviti da prokuva sa 400 g šećera.

15 žumanca sa 2 kašike šećera ostatkom C pudinga od čokolade i 4 kašike C čvrstina promešati da nestanu grudvice, dodati preostalo mleko i promešati.

Kada mleko provri sipati ga polako u smesu žumanaca pa vratiti u šerpu i mešajući kuvati dok se ne zgusne, dodati 70 g čokolade i mešati dok se ne istopi.

Ohladiti fil prekriven providnom folijom.

Otopiti 80 g čokolade.

Umutiti maslac sa preostalim šećerom, penasto dok se šećer ne otopi pa dodati prohlađenu otopljenu čokoladu. U sve to umešati ili umiksati ohlađen fil.

Poređati tortu vodeći računa da prestane fila za tanak sloj na gornjoj kori.

Otopiti 100 g čokolade sa 4 kašika mleka i 25 maslaca i preliti preko torte.

Ukrasiti preostalim lešnikom.

Naši proizvodi

Čokoladno čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
5 belanaca umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući 2 C vanilin šećera i 5 kašika običnog šećera.

Dodati 3 kašike mlevenih pečenog lešnika, kašiku brašna, 1 kašiku C kakaoa, 1 kašiku C pudinga od čokolade, ravnu kašičicu C praška za pecivo i 1 kašiku C čvrstina i polako varjačom umešati dok se ne spoji.

Na velikom plehu od rerne i papiru za pečenje rasporediti smesu i peći na 170°C 12 minuta ili dok ne krene da se odvaja od papira.
Na isti način pripremiti još dve kore.

Fil:
500 ml mleka staviti da prokuva sa 400 g šećera.

15 žumanca sa 2 kašike šećera ostatkom C pudinga od čokolade i 4 kašike C čvrstina promešati da nestanu grudvice, dodati preostalo mleko i promešati.

Kada mleko provri sipati ga polako u smesu žumanaca pa vratiti u šerpu i mešajući kuvati dok se ne zgusne, dodati 70 g čokolade i mešati dok se ne istopi.

Ohladiti fil prekriven providnom folijom.

Otopiti 80 g čokolade.

Umutiti maslac sa preostalim šećerom, penasto dok se šećer ne otopi pa dodati prohlađenu otopljenu čokoladu. U sve to umešati ili umiksati ohlađen fil.

Poređati tortu vodeći računa da prestane fila za tanak sloj na gornjoj kori.

Otopiti 100 g čokolade sa 4 kašika mleka i 25 maslaca i preliti preko torte.

Ukrasiti preostalim lešnikom.

Autor

Jovana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept