burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Čokoladni švarcvald tart

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Testo:

250 g speltinog mekog brašna

3 kašike mlevenih ili seckanih badema

1 kašičica C praška za pecivo

1 kesica cimeta

1 kašičica muskantnog oraščića

1 kesica stevije

1 jaje

50 ml jogurta

2 kašike masti

Preliv:

oko 0,5 kg zamrznutih šljiva

oko 0,5 kg szamrznutih sljiva

5 kašika cvetnog meda

2 kašika kokosovog ulja

5 kašika C kakao praha

oko 300 g višanja

Čokoladni švarcvald tart

Koraci pripreme

Sastojke za testo umesati tako da se stvori nelepljiva, homogena smesa. Ostaviti u frižideru, taman dok se pripremi nadev.

Šljive staviti da se kuvaju sve dok ne omekšaju i dok se ne zgusnu. Negde pred kraj im dodati ulje, med i C kakao i još malo kuvati uz konstantno mešanje.

Uzeti manju okruglu tepsiju i podmazati je, a potom prstima utapkavati testo tako da se stavi i na ivice tepsije. Odozgo izručiti nadev.

Posuti višnjama i seckanim bademima (mogu i lešnici ili orasi).

Peći na 180 stepeni dok ivice testa ne porumene.

Naši proizvodi

Čokoladni švarcvald tart

Koraci pripreme

Sastojke za testo umesati tako da se stvori nelepljiva, homogena smesa. Ostaviti u frižideru, taman dok se pripremi nadev.

Šljive staviti da se kuvaju sve dok ne omekšaju i dok se ne zgusnu. Negde pred kraj im dodati ulje, med i C kakao i još malo kuvati uz konstantno mešanje.

Uzeti manju okruglu tepsiju i podmazati je, a potom prstima utapkavati testo tako da se stavi i na ivice tepsije. Odozgo izručiti nadev.

Posuti višnjama i seckanim bademima (mogu i lešnici ili orasi).

Peći na 180 stepeni dok ivice testa ne porumene.

Autor

Jovana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept