0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30-40 parčeta
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30-40 parčeta
1 pakovanje tamnih kora
200 ml soka od narandže (za prelivanje kora)
8 jaja
500 g šećera
400 g čokolade
250 g putera
125 g margarina
6 manjih kutija jafe
200 g čokolade
50 ml slatke pavlake
200 g C šlaga
Sve tri kore natopiti sokom.
Fil:
Izmiksajte cela jaja sa šećerom i kuvajte ih u sudu na pari uz često mešanje. Kad počnu da se zgušnjavaju dodajte čokoladu da se rastopi i sjedini. Sklonite sud sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Umutite omekšali puter i margarin te sastaviti sa ohladjenim kremom.
Finalni postupak:
Na tacnu staviti prvu koru i natopiti sokom. Nanesite četvrtinu fila, poređajte jafu čokoladnom stranom prema dole i premažite drugom četvrtinom fila.
Stavite drugu koru i nju natopite sokom te ponovite postupak filovanja. Slaganje završite trećom korom.
Kada se torta ohladi i stegne dekorišite je po želji. Ja sam je premazala rastopljenom čokoladom u slatkoj pavlaci.
I ukrasila C šlagom i kandiranim pomorandžama.
Sve tri kore natopiti sokom.
Fil:
Izmiksajte cela jaja sa šećerom i kuvajte ih u sudu na pari uz često mešanje. Kad počnu da se zgušnjavaju dodajte čokoladu da se rastopi i sjedini. Sklonite sud sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Umutite omekšali puter i margarin te sastaviti sa ohladjenim kremom.
Finalni postupak:
Na tacnu staviti prvu koru i natopiti sokom. Nanesite četvrtinu fila, poređajte jafu čokoladnom stranom prema dole i premažite drugom četvrtinom fila.
Stavite drugu koru i nju natopite sokom te ponovite postupak filovanja. Slaganje završite trećom korom.
Kada se torta ohladi i stegne dekorišite je po želji. Ja sam je premazala rastopljenom čokoladom u slatkoj pavlaci.
I ukrasila C šlagom i kandiranim pomorandžama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.