burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30-40 parčeta

Čokoladni raj

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30-40 parčeta

Sastojci

1 pakovanje tamnih kora

200 ml soka od narandže (za prelivanje kora)

Za fil:

8 jaja

500 g šećera

400 g čokolade

250 g putera

125 g margarina

6 manjih kutija jafe

Za dekoraciju:

200 g čokolade

50 ml slatke pavlake

200 g C šlaga

Čokoladni raj

Koraci pripreme

Sve tri kore natopiti sokom.

Fil:
Izmiksajte cela jaja sa šećerom i kuvajte ih u sudu na pari uz često mešanje. Kad počnu da se zgušnjavaju dodajte čokoladu da se rastopi i sjedini. Sklonite sud sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Umutite omekšali puter i margarin te sastaviti sa ohladjenim kremom.

Finalni postupak:
Na tacnu staviti prvu koru i natopiti sokom. Nanesite četvrtinu fila, poređajte jafu čokoladnom stranom prema dole i premažite drugom četvrtinom fila.

Stavite drugu koru i nju natopite sokom te ponovite postupak filovanja. Slaganje završite trećom korom.

Kada se torta ohladi i stegne dekorišite je po želji. Ja sam je premazala rastopljenom čokoladom u slatkoj pavlaci.

I ukrasila C šlagom i kandiranim pomorandžama.

Naši proizvodi

Čokoladni raj

Koraci pripreme

Sve tri kore natopiti sokom.

Fil:
Izmiksajte cela jaja sa šećerom i kuvajte ih u sudu na pari uz često mešanje. Kad počnu da se zgušnjavaju dodajte čokoladu da se rastopi i sjedini. Sklonite sud sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Umutite omekšali puter i margarin te sastaviti sa ohladjenim kremom.

Finalni postupak:
Na tacnu staviti prvu koru i natopiti sokom. Nanesite četvrtinu fila, poređajte jafu čokoladnom stranom prema dole i premažite drugom četvrtinom fila.

Stavite drugu koru i nju natopite sokom te ponovite postupak filovanja. Slaganje završite trećom korom.

Kada se torta ohladi i stegne dekorišite je po želji. Ja sam je premazala rastopljenom čokoladom u slatkoj pavlaci.

I ukrasila C šlagom i kandiranim pomorandžama.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept