burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Čokoladna zoja torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

150 g mlevenog keksa

375 g margarina

450 g čokolade

12 jaja

400 g C šlag krema

375 g C šećera u prahu

12 kašika kristal šećera

Čokoladna zoja torta

Koraci pripreme

Istopiti čokoladu. Umutiti margarin, u njega dodati C šećer u prahu, mleveni keks, 12 žumanaca, istopljenu čokoladu pa sve zajedno umutiti.

Posebno umutiti 12 belanaca sa 12 kašika kristal šećera, to dodati prethodnoj smesi pa sve zajedno umutiti.

Dobijenu smesu podeliti na dva jednaka dela, od jednog ispeći tri kore, a drugi deo koristiti kao fil.

Umutiti C šlag krem po uputstvu sa kesice.

Kore filovati sledećim redosledom: kora-fil-šlag krem, kora-fil-šlag krem, kora-fil-šlag krem.

Čokoladna zoja torta

Koraci pripreme

Istopiti čokoladu. Umutiti margarin, u njega dodati C šećer u prahu, mleveni keks, 12 žumanaca, istopljenu čokoladu pa sve zajedno umutiti.

Posebno umutiti 12 belanaca sa 12 kašika kristal šećera, to dodati prethodnoj smesi pa sve zajedno umutiti.

Dobijenu smesu podeliti na dva jednaka dela, od jednog ispeći tri kore, a drugi deo koristiti kao fil.

Umutiti C šlag krem po uputstvu sa kesice.

Kore filovati sledećim redosledom: kora-fil-šlag krem, kora-fil-šlag krem, kora-fil-šlag krem.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept