burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Čokoladna torta sa rumom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Patišpanj:

8 belanaca

8 kašika šećera

100 g brašna

150 g mlevenih oraha

1 kašičica C praška za pecivo

Fil:

500 ml mleka

8 žumanaca

1 C puding sa ukusom čokolade

8 kašika šećera

250 g maslaca

2 kašičice arome ruma

Za grilijaš:

150 g šećera

100 g oraha

Dodatno:

350 ml slatke pavlake

75 ml mleka

3 kašičice arome ruma

Čokoladna torta sa rumom

Koraci pripreme

Patišpanj:
Belanca izmiksajte u čvrst šam uz postepeno dodavanje šećera. Posebno sjediniti brašno,1 kašičicu C praška za pecivo i mlevene orahe.

Dodajte u šam od belanaca i lagano promešajte. Sipajte u pleh (30x40 cm) na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite na 200°C oko 15 minuta.

Patišpanj ostavite da se ohladi, a onda podelite na 3 ili 4 dela.

Fil:
300 ml mleka stavite sa šećerom da provri. Sjedinite 200 ml mleka, žumanca i 1 C puding sa ukusom čokolade. Postepeno sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil.

Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga umutite maslac i postepeno dodajte ohladjeni fil, a onda i 2 kasice arome ruma. Fil podelite na 4 dela.

Grilijaš:
Na laganoj vatri istopite šećer, pa dodajte mlevene orahe. Promešajte i odmah izručite na papir za pečenje.

Ostavite da se grilijaš ohladi, a onda u blenderu usitnite. Lagano umutite slatku pavlaku, pa dodajte grilijaž.

Na tacnu stavite prvi deo patišpanja, poprskajte mlekom u koje ste prethodno sipali 3 kaščice arome ruma. Nanesite prvi deo fila, a onda grilijaš slatku pavlaku.

Stavite drugi patišpanj, ponovo poprskajte mlekom pa nanesite fil i grilijaš slatku pavlaku.

Stavite i treći patišpanj i ponovite postupak prskanja i premazivanja.

Na kraju stavite i poslednji patišpanj, poprskajte mlekom i premazite čoko filom i odozgo ukrasite grilijaš slatkom pavlakom

Naši proizvodi

Čokoladna torta sa rumom

Koraci pripreme

Patišpanj:
Belanca izmiksajte u čvrst šam uz postepeno dodavanje šećera. Posebno sjediniti brašno,1 kašičicu C praška za pecivo i mlevene orahe.

Dodajte u šam od belanaca i lagano promešajte. Sipajte u pleh (30x40 cm) na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite na 200°C oko 15 minuta.

Patišpanj ostavite da se ohladi, a onda podelite na 3 ili 4 dela.

Fil:
300 ml mleka stavite sa šećerom da provri. Sjedinite 200 ml mleka, žumanca i 1 C puding sa ukusom čokolade. Postepeno sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil.

Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga umutite maslac i postepeno dodajte ohladjeni fil, a onda i 2 kasice arome ruma. Fil podelite na 4 dela.

Grilijaš:
Na laganoj vatri istopite šećer, pa dodajte mlevene orahe. Promešajte i odmah izručite na papir za pečenje.

Ostavite da se grilijaš ohladi, a onda u blenderu usitnite. Lagano umutite slatku pavlaku, pa dodajte grilijaž.

Na tacnu stavite prvi deo patišpanja, poprskajte mlekom u koje ste prethodno sipali 3 kaščice arome ruma. Nanesite prvi deo fila, a onda grilijaš slatku pavlaku.

Stavite drugi patišpanj, ponovo poprskajte mlekom pa nanesite fil i grilijaš slatku pavlaku.

Stavite i treći patišpanj i ponovite postupak prskanja i premazivanja.

Na kraju stavite i poslednji patišpanj, poprskajte mlekom i premazite čoko filom i odozgo ukrasite grilijaš slatkom pavlakom

Autor

Drena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept