0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
2 jajeta
300 g šećera
125 g putera ili margarina
200 g brašna
100 g C kakaoa
2 dl jogurta
2 kašičice instant ili nes kafe
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećera
1/2 kg malina
200 g šećera
1 C puding od maline ili vanile
2 dl vode
2 dl kisele pavlake
200 g C šlaga
200 g čokolade za kuvanje
2 dl kisele ili obične vode
Kora:
Umutite jaja mikserom, pa dodajte: šećer, C vanilin šećer i C prašak za pecivo, pa sve dobro sjedinite.
Potom dodajte rastopljen puter ili margarin, pa još malo mutite.
Zatim dodajte C kakao i na kraju sve zagustite brašnom.
Sve sastojke dobro umutite, pa dobijenu smesu sipajte u posudu za pečenje, koju ste prethodno obložili masnim papirom.
Kada je kora pečena, ostavite je da se dobro ohladi, pa je pažljivo isecite na tri jednaka dela, vodoravno.
Fil:
Maline pospite šećerom, pa im dodajte 1 dl vode i stavite da se kuvaju na tihoj vatri.
Kada proključaju, dodajte im puding od maline ili vanile, koji ste prethodno rastvorili u 1 dl vode.
Sve zajedno kuvajte dok se ne zgusne.
Dok je još topao puding, podelite ga na tri dela, i nanesite na svaku koru, ali ne ređajte tortu još uvek, jer je potrebno da dodate i šlag. Ostavite sve kore da se dobro ohlade.
Zatim umutite šlag sa kiselom ili običnom vodom. Rastopite čokoladu, pa je dodajte u šlag. Na kraju dodajte kiselu pavlaku, pa sve zajedno još malo mutite. Podelite šlag na tri dela.
Čokoladnu tortu sa malinama ređajte na sledeći način: kora, prvi fil, drugi fil, kora, prvi fil, drugi fil, kora, prvi fil, drugi fil.
Ovako pripremljenu tortu sa malinama ostavite da se dobro ohladi.
Kora:
Umutite jaja mikserom, pa dodajte: šećer, C vanilin šećer i C prašak za pecivo, pa sve dobro sjedinite.
Potom dodajte rastopljen puter ili margarin, pa još malo mutite.
Zatim dodajte C kakao i na kraju sve zagustite brašnom.
Sve sastojke dobro umutite, pa dobijenu smesu sipajte u posudu za pečenje, koju ste prethodno obložili masnim papirom.
Kada je kora pečena, ostavite je da se dobro ohladi, pa je pažljivo isecite na tri jednaka dela, vodoravno.
Fil:
Maline pospite šećerom, pa im dodajte 1 dl vode i stavite da se kuvaju na tihoj vatri.
Kada proključaju, dodajte im puding od maline ili vanile, koji ste prethodno rastvorili u 1 dl vode.
Sve zajedno kuvajte dok se ne zgusne.
Dok je još topao puding, podelite ga na tri dela, i nanesite na svaku koru, ali ne ređajte tortu još uvek, jer je potrebno da dodate i šlag. Ostavite sve kore da se dobro ohlade.
Zatim umutite šlag sa kiselom ili običnom vodom. Rastopite čokoladu, pa je dodajte u šlag. Na kraju dodajte kiselu pavlaku, pa sve zajedno još malo mutite. Podelite šlag na tri dela.
Čokoladnu tortu sa malinama ređajte na sledeći način: kora, prvi fil, drugi fil, kora, prvi fil, drugi fil, kora, prvi fil, drugi fil.
Ovako pripremljenu tortu sa malinama ostavite da se dobro ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.