burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Čokoladna torta sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

250 g mlevenog keksa

250 g margarina

1 kašika C kakaoa

50 ml gaziranog soka

700 ml mleka

2 C pudinga od čokolade

6 kašika šećera

200 g malina

200 g čokolade

200 ml slatke pavlake

50 g C šlaga

Čokoladna torta sa malinama

Koraci pripreme

Izmešati mleveni keks i C kakao, dodati 100 g rastopljenog margarina i uz neprestano mešanje postepeno ulivati gazirani sok.

Pripremljenu smesu naneti u okrugli kalup prečnika 26 i prstima oblikovati koru.

Staviti 600 ml mleka da se kuva zajedno sa šećerom, a u preostalih 100 ml mleka razmutiti C puding.

U kipuće mleko uliti razmućenu smesu i mešati dok se ne zgusne. Ohlađen puding sjediniti sa preostalim omekšalim margarinom.

Slatku pavlaku zagrejati do tačke ključanja, ali voditi računa da ne provri. Skloniti je s vatre, pa u nju ubaciti izlomljenu čokoladu.

Mešati sve dok se čokolada u potpunosti ne sjedini s vrućom pavlakom. Poređati maline preko kore od keksa, a zatim preko njih raporediti umućen fil.

Otopljenu čokoladu u slatkoj pavlaci ostaviti da odstoji na hladnom 15 minuta, a zatim je preliti preko fila.

Sve staviti u frižider da se dobro stegne najbolje preko noći, a sutra dan skinuti obruč.

Tortu po želji dekorisati umućenim C šlagom.

Naši proizvodi

Čokoladna torta sa malinama

Koraci pripreme

Izmešati mleveni keks i C kakao, dodati 100 g rastopljenog margarina i uz neprestano mešanje postepeno ulivati gazirani sok.

Pripremljenu smesu naneti u okrugli kalup prečnika 26 i prstima oblikovati koru.

Staviti 600 ml mleka da se kuva zajedno sa šećerom, a u preostalih 100 ml mleka razmutiti C puding.

U kipuće mleko uliti razmućenu smesu i mešati dok se ne zgusne. Ohlađen puding sjediniti sa preostalim omekšalim margarinom.

Slatku pavlaku zagrejati do tačke ključanja, ali voditi računa da ne provri. Skloniti je s vatre, pa u nju ubaciti izlomljenu čokoladu.

Mešati sve dok se čokolada u potpunosti ne sjedini s vrućom pavlakom. Poređati maline preko kore od keksa, a zatim preko njih raporediti umućen fil.

Otopljenu čokoladu u slatkoj pavlaci ostaviti da odstoji na hladnom 15 minuta, a zatim je preliti preko fila.

Sve staviti u frižider da se dobro stegne najbolje preko noći, a sutra dan skinuti obruč.

Tortu po želji dekorisati umućenim C šlagom.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept