0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8-10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8-10
210 g brašna
2 kašičice vanila arome
2 jaja sobne temp.
112 g ulja
240 g mleka sobne temp.
1 kašičica soli
1 C prašak za pecivo
2 kašičice C sode bikarbone
90 g C kakao praha
400 g šećera
237 g kuvane domaće kafe
300 g čokolade za kuvanje
300 ml slatke pavlake
1 margarin za kolače ili maslac
1 kesica C šlaga
200 g prženih seckanih lešnika
Priprema kore:
U posudi pomešati sve suve sastojke. U drugoj posudi pomešati vlažne sastojke (mleko, ulje, vanilu) i postepeno ih dodavati suvim sastojcima.
Zatim dodati i kuvanu kafu i nastaviti sa mućenjem dok se smesa ne sjedini. Smesu podeliti na dva dela.
Peći koru na 180 stepeni dvadesetak minuta u srednjem dubljem plehu koji ste predhodno namazali uljem i posuli brašnom.
Priprema fila:
Ugrejati slatku pavlaku (ne sme da provri) i sa njom preliti seckanu čokoladu za kuvanje. Kada se čokolada otopi ostaviti da se skroz ohladi.
C šlag umutiti po uputstvu sa kesice i ostaviti sa strane. Penasto umutiti margarin i u njega postepeno dodavati ohladjenu čokoladu.
Zatim dodati i umućen šlag, ali ne mutiti više mikserom vec varjačom.
Podeliti fil na dva dela pa u jedan deo sipati seckane lešnike.
Filovati kore i dekorisati po želji.
Priprema kore:
U posudi pomešati sve suve sastojke. U drugoj posudi pomešati vlažne sastojke (mleko, ulje, vanilu) i postepeno ih dodavati suvim sastojcima.
Zatim dodati i kuvanu kafu i nastaviti sa mućenjem dok se smesa ne sjedini. Smesu podeliti na dva dela.
Peći koru na 180 stepeni dvadesetak minuta u srednjem dubljem plehu koji ste predhodno namazali uljem i posuli brašnom.
Priprema fila:
Ugrejati slatku pavlaku (ne sme da provri) i sa njom preliti seckanu čokoladu za kuvanje. Kada se čokolada otopi ostaviti da se skroz ohladi.
C šlag umutiti po uputstvu sa kesice i ostaviti sa strane. Penasto umutiti margarin i u njega postepeno dodavati ohladjenu čokoladu.
Zatim dodati i umućen šlag, ali ne mutiti više mikserom vec varjačom.
Podeliti fil na dva dela pa u jedan deo sipati seckane lešnike.
Filovati kore i dekorisati po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.