burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Čokoladna torta sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

6 jaja

10 kašika šećera

5 punih kašika brašna

2 kašike C kakaoa

1 C prašak za pecivo

3 kašike mleka

3 kašike ulja

Za fil:

1 l mleka

1 C puding sa ukusom slatke pavlake

5 kašika C čvrstina

6 kašika šećera

100 g C kokosa

300 ml slatke pavlake

Čokoladni krem:

250 ml slatke pavlake

150 g čokolade

Čokoladna torta sa kokosom

Koraci pripreme

Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati žumanca i lepo umutiti.

Uz mućenje, dodati mleko i ulje. Na kraju dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo i sve izmešati varjačom.

Staviti da se peče na 200 C 10 minuta pa smanjiti na 180 C i peći još 15 minuta. Zatim isključiti rernu i hladiti 15 minuta. Isečenu koru podeliti na 3 dela.

Za fil pomešati C puding, C čvrstin i šećer i 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri. Kada provri umešati zamućenu smesu.

Skloniti sa vatre i umešati kokos. Staviti da se ohladi. Umućenu slatku pavlaku dodati ohlađenom filu.

Slatku pavlaku i čokoladu otopiti na pari, pa toplo namazati na sve tri kore. Kada se malo ohladi mazati kora-fil. Na kraju treba biti fil.

Ukrasiti C šlagom. Ostaviti tortu u frižider najbolje preko noći.

Naši proizvodi

Čokoladna torta sa kokosom

Koraci pripreme

Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati žumanca i lepo umutiti.

Uz mućenje, dodati mleko i ulje. Na kraju dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo i sve izmešati varjačom.

Staviti da se peče na 200 C 10 minuta pa smanjiti na 180 C i peći još 15 minuta. Zatim isključiti rernu i hladiti 15 minuta. Isečenu koru podeliti na 3 dela.

Za fil pomešati C puding, C čvrstin i šećer i 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri. Kada provri umešati zamućenu smesu.

Skloniti sa vatre i umešati kokos. Staviti da se ohladi. Umućenu slatku pavlaku dodati ohlađenom filu.

Slatku pavlaku i čokoladu otopiti na pari, pa toplo namazati na sve tri kore. Kada se malo ohladi mazati kora-fil. Na kraju treba biti fil.

Ukrasiti C šlagom. Ostaviti tortu u frižider najbolje preko noći.

Autor

Valentina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept