burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Čokoladna torta sa karamel kremom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

2 šolje brašna

2 šolje šećera

3/4 šolje C kakaoa

1 šolja mleka

1/2 šolje ulja

1 šolja vruće vode

2 jaja

2 kašičice C praška za pecivo

1 kašičica C sode bikarbone

na vrh noža soli

1 kašičica praha za instant kafu

1 C vanilin šećer

Za krem:

1/2 l mleka

120 g šećera

3 žumanca

4 kašike C čvrstina

1 C puding sa ukusom karamela

50 g čokolade za kuvanje

100 g margarina

Čokoladna torta sa karamel kremom

Koraci pripreme

U jedan sud izmešajte sve suve sastojke (brašno, šećer, kakao, pr.za pecivo, sodu bikarbonu, vanilu i so) a u drugi sve ostale sastojke (jaja, ulje, mleko i rastvorenu instant kafu u vrućoj vodi). Vlažne sastojke sipajte u suve i mikserom dobro sjedinite dok ne dobijete homogenu smesu.

Smesu preručite u veliki pravougaoni pleh, koji ste prekrili papirom za pečenje i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite 30-35 minuta. Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi pa je tek tada izvadite iz pleha i podelite je uzdužno na dva jednaka dela.

Za krem, u jedan sud umutite žumanca, dodajte gustin, puding i rastvorite sa malo mleka. U drugi sud stavite šećer da se otopi tj. karamelizuje.

Tada nalijte ostatak mleka i pustite da provri (pazite da vam ne iskipi). Sada dodajte predhodno umućena žumanca sa gustinom i pudingom i kuvajte krem dok ne dobije potrebnu gustinu.

U vruć krem dodajte čokoladu i kada se otopi sklonite sa vatre. U prohlađen krem dodajte margarin i umutite mikserom.

Na prvu koru stavite krem pa preko njega stavite drugu koru.

Tortu prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite po želji.

Naši proizvodi

Čokoladna torta sa karamel kremom

Koraci pripreme

U jedan sud izmešajte sve suve sastojke (brašno, šećer, kakao, pr.za pecivo, sodu bikarbonu, vanilu i so) a u drugi sve ostale sastojke (jaja, ulje, mleko i rastvorenu instant kafu u vrućoj vodi). Vlažne sastojke sipajte u suve i mikserom dobro sjedinite dok ne dobijete homogenu smesu.

Smesu preručite u veliki pravougaoni pleh, koji ste prekrili papirom za pečenje i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite 30-35 minuta. Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi pa je tek tada izvadite iz pleha i podelite je uzdužno na dva jednaka dela.

Za krem, u jedan sud umutite žumanca, dodajte gustin, puding i rastvorite sa malo mleka. U drugi sud stavite šećer da se otopi tj. karamelizuje.

Tada nalijte ostatak mleka i pustite da provri (pazite da vam ne iskipi). Sada dodajte predhodno umućena žumanca sa gustinom i pudingom i kuvajte krem dok ne dobije potrebnu gustinu.

U vruć krem dodajte čokoladu i kada se otopi sklonite sa vatre. U prohlađen krem dodajte margarin i umutite mikserom.

Na prvu koru stavite krem pa preko njega stavite drugu koru.

Tortu prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite po želji.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept