0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika C kakao
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
300 g šećera
200 ml vode
1 narandža
1 l mleka
20 kašika šećera
18 kašika C čvrstina
250 g margarina
100 g čokolada
1 C vanilin šećer
Još:
2 pakovanja jafe
180 g C šlag krem
Kora:
6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera. Kada se dobro umuti šlag od belanca, dodavati postepeno 6 žumanca, 5 kašika brašna, 1 kašika C kakaoa, 1 C prašak za pecivo, 1 C vanilin šećer.
Peći na 200 stepeni 20 minuta.
Napraviti šerbet od 300 g šećera, 200 ml vode i 1 ceđene narandže.
Fil:
Na vatri staviti 500 ml mleka sa 20 kašika šećera da provri, 18 kašika C čvrstina pomešati sa ostatkom hladnog mleka, i postepeno dodavati u mleko koje vri.
Dobijeni fil staviti da se malo ohladi. Umutiti 1 margarin, u kome se dodaje postepeno poluohladjen fil.
Ovako dobijenu smesu podeliti na dva dela, u jedan deo dodati 1 C vanilin šećer, a u drugi 100 g otopljene čokolade.
Koru podeliti na dva dela i početi sa filovanjem.
Ja sam išla sledećim redosledom: kora, šerbet, čokoladni fil, jafa, kora, šerbet, žuti fil, jafa, šlag krem.
Kora:
6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera. Kada se dobro umuti šlag od belanca, dodavati postepeno 6 žumanca, 5 kašika brašna, 1 kašika C kakaoa, 1 C prašak za pecivo, 1 C vanilin šećer.
Peći na 200 stepeni 20 minuta.
Napraviti šerbet od 300 g šećera, 200 ml vode i 1 ceđene narandže.
Fil:
Na vatri staviti 500 ml mleka sa 20 kašika šećera da provri, 18 kašika C čvrstina pomešati sa ostatkom hladnog mleka, i postepeno dodavati u mleko koje vri.
Dobijeni fil staviti da se malo ohladi. Umutiti 1 margarin, u kome se dodaje postepeno poluohladjen fil.
Ovako dobijenu smesu podeliti na dva dela, u jedan deo dodati 1 C vanilin šećer, a u drugi 100 g otopljene čokolade.
Koru podeliti na dva dela i početi sa filovanjem.
Ja sam išla sledećim redosledom: kora, šerbet, čokoladni fil, jafa, kora, šerbet, žuti fil, jafa, šlag krem.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.