burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Čokoladna torta sa jafom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Za koru:

6 jaja

6 kašika šećera

5 kašika brašna

1 kašika C kakao

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

Preliv:

300 g šećera

200 ml vode

1 narandža

Fil:

1 l mleka

20 kašika šećera

18 kašika C čvrstina

250 g margarina

100 g čokolada

1 C vanilin šećer

Još:

2 pakovanja jafe

180 g C šlag krem

Čokoladna torta sa jafom

Koraci pripreme

Kora:
6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera. Kada se dobro umuti šlag od belanca, dodavati postepeno 6 žumanca, 5 kašika brašna, 1 kašika C kakaoa, 1 C prašak za pecivo, 1 C vanilin šećer.

Peći na 200 stepeni 20 minuta.

Napraviti šerbet od 300 g šećera, 200 ml vode i 1 ceđene narandže.

Fil:
Na vatri staviti 500 ml mleka sa 20 kašika šećera da provri, 18 kašika C čvrstina pomešati sa ostatkom hladnog mleka, i postepeno dodavati u mleko koje vri.

Dobijeni fil staviti da se malo ohladi. Umutiti 1 margarin, u kome se dodaje postepeno poluohladjen fil.

Ovako dobijenu smesu podeliti na dva dela, u jedan deo dodati 1 C vanilin šećer, a u drugi 100 g otopljene čokolade.

Koru podeliti na dva dela i početi sa filovanjem.

Ja sam išla sledećim redosledom: kora, šerbet, čokoladni fil, jafa, kora, šerbet, žuti fil, jafa, šlag krem.

Naši proizvodi

Čokoladna torta sa jafom

Koraci pripreme

Kora:
6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera. Kada se dobro umuti šlag od belanca, dodavati postepeno 6 žumanca, 5 kašika brašna, 1 kašika C kakaoa, 1 C prašak za pecivo, 1 C vanilin šećer.

Peći na 200 stepeni 20 minuta.

Napraviti šerbet od 300 g šećera, 200 ml vode i 1 ceđene narandže.

Fil:
Na vatri staviti 500 ml mleka sa 20 kašika šećera da provri, 18 kašika C čvrstina pomešati sa ostatkom hladnog mleka, i postepeno dodavati u mleko koje vri.

Dobijeni fil staviti da se malo ohladi. Umutiti 1 margarin, u kome se dodaje postepeno poluohladjen fil.

Ovako dobijenu smesu podeliti na dva dela, u jedan deo dodati 1 C vanilin šećer, a u drugi 100 g otopljene čokolade.

Koru podeliti na dva dela i početi sa filovanjem.

Ja sam išla sledećim redosledom: kora, šerbet, čokoladni fil, jafa, kora, šerbet, žuti fil, jafa, šlag krem.

Autor

Antoneta

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept