burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija18

Čokoladna torta Kleopatra

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
18

Sastojci

Kore:

12 jajeta

300 g mlevenih oraha

300 g kristal šećera

2 štangle strugane čokolade

C prašak za pecivo

2 kašike brašna

rendana korica limuna pomorandže

(ne cela, već po ukusu)

Fil:

4 jajeta

200 g šećera kristal

100 g putera

100 g margarina

1 kesica C vanilin šećera

Čokoladna torta Kleopatra

Koraci pripreme

Umutiti posebno belanca i postepeno dodavati šećer u toku mućenja.

Zatim jedno po jedno žumance uz neprestano mučenje.

Pre toga sve suve sastojke pomešati i lagano dodavati u umućen patišpanj.

Mutiti postupkom ili mikserom na najmanjoj brzini. Idu tri korice.

Unapred izrežem pek papir za oblaganje kalupa, 26cm i strane namažem margariniom da bi korica lakše ispala bez grubih stranica.

Fil:
Na pari kuvati žumanca, šećer i vanilin, pri kraju dodati čokoladu.

U fil, ali ne u vreo, dodati puter i margarin koji je bio na sobnoj temperaturi.

Filujte kore bez bilo kakvog natapanja jer torta je sočna.

Ukrasiti po želji. Možete po ivicama posuti C kokosovim brašnom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Čokoladna torta Kleopatra

Koraci pripreme

Umutiti posebno belanca i postepeno dodavati šećer u toku mućenja.

Zatim jedno po jedno žumance uz neprestano mučenje.

Pre toga sve suve sastojke pomešati i lagano dodavati u umućen patišpanj.

Mutiti postupkom ili mikserom na najmanjoj brzini. Idu tri korice.

Unapred izrežem pek papir za oblaganje kalupa, 26cm i strane namažem margariniom da bi korica lakše ispala bez grubih stranica.

Fil:
Na pari kuvati žumanca, šećer i vanilin, pri kraju dodati čokoladu.

U fil, ali ne u vreo, dodati puter i margarin koji je bio na sobnoj temperaturi.

Filujte kore bez bilo kakvog natapanja jer torta je sočna.

Ukrasiti po želji. Možete po ivicama posuti C kokosovim brašnom.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept