burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Čokoladna torta bez pečenja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

2 velike kutije piškota

Za fil:

1 C puding od karamela

1 C puding od lešnika

600 ml mleka

120 g putera ili margarina

100 g crne čokolade

100 g C šlag krema u prahu

mleko ili gazirana mineralna voda po uputstvu sa kesice

2 kesice C vanilin šećera

Za glazuru:

100 g crne čokolade

2-3 kašike ulja

Dodatno:

sok od jabuke ili voda pomešana sa rumom, za umakanje piškota

9 komada gotovih puslica od kokosa

čokoladne mrvice

Čokoladna torta bez pečenja

Koraci pripreme

Prvo skuvati puding u mleku i u vruć dodati puter i čokoladu i sve dobro promešati da se sjedini.

Pokriti providnom folijom da se ne bi uhvatila korica i ostaviti da se na sobnoj temperaturi ohladi.

Posebno umutiti C šlag krem i pomešati sa ohlađenim filom od pudinga.

Uzeti vatrostalnu četvrtastu činiju i obložiti je providnom folijom i ostaviti da viri preko činije.

Na dno staviti sloj krema i okolo složiti malo ovlažene piškote, kao tarabu. U mom slučaju sam promenila i umakala ih u vodu pomešanu sa rumom.

Staviti red piškota bez kvašenja pa red fila. Treba da budu tri reda piškota i sa trećim redom se i završava torta.

Prebaciti višak folije preko i ostaviti u frižideru do sutradan.

Na 2 do 3 sata pre služenja tortu stavite u zamrzivač, jer će te je tako lakše iseći.

Tortu izvadite iz zamrzivača i kalupa tako što je prevrnete na tacnu. Stavite tacnu preko torte i okrenite. Lagano izvadite kalup i oslobodite tortu od folije.

Napravite glazuru tako što istopite čokoladu i ulje na laganoj vatri i prelijete tortu odozgo puštajući da čokolada curi preko ivica.

Odozgo ukrasite po želji, u mom slučaju to su bile puslice od kokosa i čokoladne mrvice.

Tortu secite nožem koji umačete u vrelu vodu.

Naši proizvodi

Čokoladna torta bez pečenja

Koraci pripreme

Prvo skuvati puding u mleku i u vruć dodati puter i čokoladu i sve dobro promešati da se sjedini.

Pokriti providnom folijom da se ne bi uhvatila korica i ostaviti da se na sobnoj temperaturi ohladi.

Posebno umutiti C šlag krem i pomešati sa ohlađenim filom od pudinga.

Uzeti vatrostalnu četvrtastu činiju i obložiti je providnom folijom i ostaviti da viri preko činije.

Na dno staviti sloj krema i okolo složiti malo ovlažene piškote, kao tarabu. U mom slučaju sam promenila i umakala ih u vodu pomešanu sa rumom.

Staviti red piškota bez kvašenja pa red fila. Treba da budu tri reda piškota i sa trećim redom se i završava torta.

Prebaciti višak folije preko i ostaviti u frižideru do sutradan.

Na 2 do 3 sata pre služenja tortu stavite u zamrzivač, jer će te je tako lakše iseći.

Tortu izvadite iz zamrzivača i kalupa tako što je prevrnete na tacnu. Stavite tacnu preko torte i okrenite. Lagano izvadite kalup i oslobodite tortu od folije.

Napravite glazuru tako što istopite čokoladu i ulje na laganoj vatri i prelijete tortu odozgo puštajući da čokolada curi preko ivica.

Odozgo ukrasite po želji, u mom slučaju to su bile puslice od kokosa i čokoladne mrvice.

Tortu secite nožem koji umačete u vrelu vodu.

Autor

Snežana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept