burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30-50

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30-50

Sastojci

6 C pudinga od čokolade

500 g C šlag krem čokolada

2 C praška za pecivo

1 margarin

8 kašika C kakaoa

8 kašika brašna

16 jaja

35 kašika šećera

2-2,5 l mleka

opciono voda

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Kora:
4 belanca umutiti sa 5 kašika šećera, dodati žumanca.

U posebnu posudi izmešati 2 kašike brašna i 2 kašike C kakaoa i 1 kašičicu C praška za pecivo.

Sve dodati u prethodno umućena jaja i ispeći 4 kore nekih 10-15 min na 200°C.

Fil 1:
U 1,5 l mleka skuvati 15 kašika šećera, 6 C pudinga od čokolade.

Razrediti sa malo mleka, pa zakuvati u provrelom mleku. Skloniti sa vatre i u to dodati 300 g čokolade za kuvanje.

Kada se fil ohladi dodati jedan margarin i sjediniti sa ohlađenim filom.

Fil 2:
Posebno umutiti 500 g čoko šlaga sa mlekom ili kiselom vodom.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Kora:
4 belanca umutiti sa 5 kašika šećera, dodati žumanca.

U posebnu posudi izmešati 2 kašike brašna i 2 kašike C kakaoa i 1 kašičicu C praška za pecivo.

Sve dodati u prethodno umućena jaja i ispeći 4 kore nekih 10-15 min na 200°C.

Fil 1:
U 1,5 l mleka skuvati 15 kašika šećera, 6 C pudinga od čokolade.

Razrediti sa malo mleka, pa zakuvati u provrelom mleku. Skloniti sa vatre i u to dodati 300 g čokolade za kuvanje.

Kada se fil ohladi dodati jedan margarin i sjediniti sa ohlađenim filom.

Fil 2:
Posebno umutiti 500 g čoko šlaga sa mlekom ili kiselom vodom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept