burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

2 jajeta

100 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

1 prstohvat soli

100 ml ulja

80 ml mleka

80 g brašna

20 g C kakao praha

Za fil:

800 ml mleka

3 kesice C pudinga čokolada

100 g šećera

100 g čokolade

200 g putera sobne temperature

150 g nutele

100 g seckanih lešnika

Za ganaš:

100 g čokolade

100 ml slatke pavlake

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Kora:
Mikserom umutiti jaja, šećer, C vanilin šećer i so. Mutiti par minuta da smesa postane svetla i da se udvostruči. Dodati mleko i ulje, pa opet mutiti.

Pomešati brašno i C kakao i lagano sjediniti sa smesom. Izliti u nauljen i obložen pleh dimenzije 20 cm. Peći 20-tak minuta na 180 C. Kada je gotova ostaviti sa strane da se skroz ohladi.

Fil:
Odvojiti 200 ml mleka i pomešati sa pudingom. U ostatak mleka dodati šećer i prokuvati. U vrelo mleko dodati puding i uz konstantno mešanje kuvati još 2-3 minuta dok se ne zgusne.

U vreo puding dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi i sjedini. Prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi totalno.

Kada se ohladilo umutiti nutelu sa pudingom, a sa strane umutiti puter sobne temperature pa spojiti. Dodati na kraju seckane lešnike.

Fil rasporedite preko korice, idealno bi bilo ako imate prsten za tortu, ali može i bez njega.

Ganaš:
Otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i ostaviti malo da se prohladi pa preliti preko fila i dekorisati tortu po želji.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Kora:
Mikserom umutiti jaja, šećer, C vanilin šećer i so. Mutiti par minuta da smesa postane svetla i da se udvostruči. Dodati mleko i ulje, pa opet mutiti.

Pomešati brašno i C kakao i lagano sjediniti sa smesom. Izliti u nauljen i obložen pleh dimenzije 20 cm. Peći 20-tak minuta na 180 C. Kada je gotova ostaviti sa strane da se skroz ohladi.

Fil:
Odvojiti 200 ml mleka i pomešati sa pudingom. U ostatak mleka dodati šećer i prokuvati. U vrelo mleko dodati puding i uz konstantno mešanje kuvati još 2-3 minuta dok se ne zgusne.

U vreo puding dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi i sjedini. Prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi totalno.

Kada se ohladilo umutiti nutelu sa pudingom, a sa strane umutiti puter sobne temperature pa spojiti. Dodati na kraju seckane lešnike.

Fil rasporedite preko korice, idealno bi bilo ako imate prsten za tortu, ali može i bez njega.

Ganaš:
Otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i ostaviti malo da se prohladi pa preliti preko fila i dekorisati tortu po želji.

Autor

Snežana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept