burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Kora:

12 jaja

12 kašika šećera

9 kašika brašna

7 kašika C kakaoa

1 C prašak za pecivo

1 prstohvat soli

Krem:

1 l mleka

4 C pudinga od čokolade

150 g čokolade za kuvanje

6 kašika šećera

250 g margarina

Ostalo:

400 ml mleka

6 kašika marmelade

Dekoracija:

4 C šlaga od čokolade

400 g hladnog mleka

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Odvojite žumanca od belanca i u belanca dodajte prstohvat soli, umutite u čvrsti sneg. U žumanca dodajte šećer i penasto umutite mikserom.

C prašak za pecivo dodajte u brašno i promešajte kašikom, dodajte i C kakao, pomešajte i dodajte u žumanca, mikserom sjedinite.

Deo belanaca dodajte i lagano kašikom pomešajte do pola. Dodajte i ostatak belanaca i sjedinite, ali čim smesa postane ujednačena prestanite sa mešanjem da smesa ne padne.

Na dno kalupa 26 cm postavite masni papir i ulijte smesu, stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni 35-40 minuta.

Pečenu koru ostavite da se ohladi, a onda je isecite na tri jednaka dela.

Čokoladna krema:
Puding i šećer pomešajte sa malo mleka, a ostatak mleka stavite da se kuva. U uzavrelo mleko dodajte pripremljeni puding i kuvajte dok smesa ne postane gusta.

Sklonite sa vatre i dodajte iskidanu čokoladu, miksajte dok se čokolada ne istopi. Prebacite puding u drugu posudu, prekrijte providnom folijom i ostavite da se tako ohladi.

Ohlađenoj smesi skinite providnu foliju, umutite mikserom i dodajte isečeni margarin sobne temperature koga dobro sjedinite.

Slaganje:
1. Koru premažite sa 3 kašike marmelade.
2. Stavite pola kreme.
3. Stavite pola čvrsto umućenog šlaga.
4. Koru premažite sa 3 kašike marmelade.
5. Stavite ostatak kreme.
6. Zatim ostatak čvrsto umućenog šlaga.
7. Koru lagano prstima pritisnite.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Odvojite žumanca od belanca i u belanca dodajte prstohvat soli, umutite u čvrsti sneg. U žumanca dodajte šećer i penasto umutite mikserom.

C prašak za pecivo dodajte u brašno i promešajte kašikom, dodajte i C kakao, pomešajte i dodajte u žumanca, mikserom sjedinite.

Deo belanaca dodajte i lagano kašikom pomešajte do pola. Dodajte i ostatak belanaca i sjedinite, ali čim smesa postane ujednačena prestanite sa mešanjem da smesa ne padne.

Na dno kalupa 26 cm postavite masni papir i ulijte smesu, stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni 35-40 minuta.

Pečenu koru ostavite da se ohladi, a onda je isecite na tri jednaka dela.

Čokoladna krema:
Puding i šećer pomešajte sa malo mleka, a ostatak mleka stavite da se kuva. U uzavrelo mleko dodajte pripremljeni puding i kuvajte dok smesa ne postane gusta.

Sklonite sa vatre i dodajte iskidanu čokoladu, miksajte dok se čokolada ne istopi. Prebacite puding u drugu posudu, prekrijte providnom folijom i ostavite da se tako ohladi.

Ohlađenoj smesi skinite providnu foliju, umutite mikserom i dodajte isečeni margarin sobne temperature koga dobro sjedinite.

Slaganje:
1. Koru premažite sa 3 kašike marmelade.
2. Stavite pola kreme.
3. Stavite pola čvrsto umućenog šlaga.
4. Koru premažite sa 3 kašike marmelade.
5. Stavite ostatak kreme.
6. Zatim ostatak čvrsto umućenog šlaga.
7. Koru lagano prstima pritisnite.

Autor

Miroslava

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept