burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10-15

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10-15

Sastojci

8 jaja

280 g šećera

1 C vanilin šećer

1 kašika mlevene kafe

1 kašika C kakaoa

120 g oraha

120 g lešnika

2 kašike brašna

Fil:

300 ml mleka

5 žumanca

1 kašika brašna

2 C vanilin šećera

200 g šećera

125 g margarina

4 čokolade od po 100 g

C šlag ili glazura po želji

Za glazuru:

2 rebra čokolade

2 kašike vode

komadić margarina

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Od belanaca lupati sneg, najbolje u porcelanskoj posudi, postepeno dodajemo šećer i mešamo, nakon toga dodamo lagano žumanca.

Zatim samlevenu kafu, brašno u koje smo dodali C kakao, mlevene orahe i lešnike koje smo prethodno prepekli.

Masu nakon toga stavimo u omašćeni pleh i stavimo na laganu temperaturu. Ispečeno testo staviti na šećer da se hladi, u kristal šećer, testo se deli vodoravno.

Napunimo je filom sa svih strana i na vrh stavimo glazuru.

Priprema fila:
Žumance, šećer i C vanilin šećer i brašno dobro izmešati, postepeno davati mleko i nakon toga sve to kuvamo na pari da se stvori krem dok se ne zgusne.

Skuvani krem je potrebno ohladiti, nakon toga margarin otopimo u penu i dodamo u krem, na kraju dodati omekšanu čokoladu i sve to dobro izmešati.

Pripema glazure:
U rernu stavimo čokoladu da se omekša, nakon toga u činiju dodamo vodu i šećer i sve dobro izmešamo i prelijemo tortu.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Od belanaca lupati sneg, najbolje u porcelanskoj posudi, postepeno dodajemo šećer i mešamo, nakon toga dodamo lagano žumanca.

Zatim samlevenu kafu, brašno u koje smo dodali C kakao, mlevene orahe i lešnike koje smo prethodno prepekli.

Masu nakon toga stavimo u omašćeni pleh i stavimo na laganu temperaturu. Ispečeno testo staviti na šećer da se hladi, u kristal šećer, testo se deli vodoravno.

Napunimo je filom sa svih strana i na vrh stavimo glazuru.

Priprema fila:
Žumance, šećer i C vanilin šećer i brašno dobro izmešati, postepeno davati mleko i nakon toga sve to kuvamo na pari da se stvori krem dok se ne zgusne.

Skuvani krem je potrebno ohladiti, nakon toga margarin otopimo u penu i dodamo u krem, na kraju dodati omekšanu čokoladu i sve to dobro izmešati.

Pripema glazure:
U rernu stavimo čokoladu da se omekša, nakon toga u činiju dodamo vodu i šećer i sve dobro izmešamo i prelijemo tortu.

Autor

Valentina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept