burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Biskvit:

2 jaja

2 kašike šećera

2 kašike brašna

1 kašika C kakao praha

na vrh kašičice C prašak za pecivo

Prvi fil:

200 g čokolade za kuvanje

200 g slatke pavlake

Drugi fil:

1,2 l mleka

4 kesice C pudinga od čokolade

200 g čokolade za kuvanje

6 kašika šećera

500 ml slatke pavlake

Glazura:

200 g čokolade za kuvanje

200 g slatke pavlake

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Prvo napraviti drugi fil jer je potrebno vreme da se ohladi.

Pomešati 200 ml mleka sa šećerom i C pudingom u prahu, a ostatak mleka staviti na ringlu da proključa.

Skuvati puding u ključalo mleko i na kraju dodati čokoladu, najbolje iseckanu na komadiće jer se lakše istopi. Ovu masu ostaviti da se ohladi pokrivenu prijanjajućom folijom da ne dobije koricu.

Posebno umutiti 500 ml slatke pavlake i kad se prethodna masa ohladi spojiti i lepo umutiti mikserom. Fil je onda gotov.

Biskvit napraviti tako što u jednu činiju spojite suve sastojke, pa odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst šne.

Žumanca sa šećerom dobro umutiti mikserom pa im dodati suve sastojke i sada žicom izmešati. Dodati šne od belanaca i isto žicom lepo izmešati.

Izliti u pleh 28 i peći 10 min na 180 stepeni.

Dok se biskvit peče pripremiti fil 1 tako što ćete ugrejati slatku pavlaku do ključanja pa je preliti preko izlomljene čokolade i mešati dok se čokolada lepo ne istopi. Prohladiti.

Sada ređati tortu i to ohlađeni biskvit pa polovina drugog fila pa prohlađeni prvi fil pa u frižider oko sat vremena. Zatim drugu polovinu drugog fila i pripremljenu glazuru na isti način kao što se priprema prvi fil.

Staviti u frižider najmanje 15 minuta da se zategne pa ukrasiti po želji.

Najbolje je služiti kada odstoji u frižideru preko noći.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Prvo napraviti drugi fil jer je potrebno vreme da se ohladi.

Pomešati 200 ml mleka sa šećerom i C pudingom u prahu, a ostatak mleka staviti na ringlu da proključa.

Skuvati puding u ključalo mleko i na kraju dodati čokoladu, najbolje iseckanu na komadiće jer se lakše istopi. Ovu masu ostaviti da se ohladi pokrivenu prijanjajućom folijom da ne dobije koricu.

Posebno umutiti 500 ml slatke pavlake i kad se prethodna masa ohladi spojiti i lepo umutiti mikserom. Fil je onda gotov.

Biskvit napraviti tako što u jednu činiju spojite suve sastojke, pa odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst šne.

Žumanca sa šećerom dobro umutiti mikserom pa im dodati suve sastojke i sada žicom izmešati. Dodati šne od belanaca i isto žicom lepo izmešati.

Izliti u pleh 28 i peći 10 min na 180 stepeni.

Dok se biskvit peče pripremiti fil 1 tako što ćete ugrejati slatku pavlaku do ključanja pa je preliti preko izlomljene čokolade i mešati dok se čokolada lepo ne istopi. Prohladiti.

Sada ređati tortu i to ohlađeni biskvit pa polovina drugog fila pa prohlađeni prvi fil pa u frižider oko sat vremena. Zatim drugu polovinu drugog fila i pripremljenu glazuru na isti način kao što se priprema prvi fil.

Staviti u frižider najmanje 15 minuta da se zategne pa ukrasiti po želji.

Najbolje je služiti kada odstoji u frižideru preko noći.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept