burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Čokoladna krema:

1 l mleka

4 kesice C pudinga od čokolade

150 g čokolade za kuvanje

5 kašika šećera

250 g margarina

Biskvit:

12 jaja

12 kašika šećera

9 kašika brašna

7 kašika C kakaoa

1 C prašak za pecivo

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Čokoladna krema:
U posudu sipamo 4 kesice C pudinga od čokolade, 5 kašika šećera i malo mleka od 1 l. Žicom sve promešati.

Ostatak mleka od 1 l staviti da provri i dodajemo smesu od pudinga. Kuvamo dok se ne zgusne. Čim sklonimo sa ringle dodajemo čokoladu za kuvanje (150 g) i miksamo dok se čokolada ne istopi. Vruću smesu prekrijemo prozirnom folijom i ostavljamo je da se ohladi.

Biskvit:
U 12 belanaca dodajemo prstohvat soli i miksamo dok belanca ne očvrsnu. U 12 žumanca dodajemo 12 kašika šećera i miksamo dok ne postane penasto. Odvojimo 9 kašika brašna i dodati 1 C prašak za pecivo, zatim tu dodajemo 7 kašika C kakaoa, promešati i dodati sve ovo žumancima. Izmiksati.

Deo belanaca dodajemo toj smesi i mešamo varjačom, dodajemo i ostatak belanaca i opet promešati da se sve sjedini.

Na dno kalupa 28 cm postavljamo masni papir i ravnomerno rasporedimo smesu. Stavljamo u rernu koja je prethodno zagrejana na 180 stepeni i pečemo oko 40 minuta. Proveriti čačkalicom da li je kora pečena. Koru preseći na tri jednaka dela.

Ohlađenu čokoladnu kremu razradimo miskserom i dodamo 250 g margarina sobne temperature i dobro izmiksati. 500 ml slatke pavlake umutimo u šlag.

Slaganje:
Prvu koru postavljamo i preko nje stavimo pola čokoladnog fila. Pola šlaga rasporedjuemo preko čokoladnog fila. Drugi biskvit stavljamo. Ostatak fila čokoladnog razmazujemo. Ostatak šlaga premazujemo. Poslednji biskvit stavljamo i malo pritisnuti.


Dekorisati po želji, ganaš, šlag...

Kada smo skinuli kalup našu tortu smo odozgo prekrili s malo šlaga i prešli smo oko ivica torte i tako šlag i čokoladnu kremu koji su virili izravnali, odozgo smo narenadali čokoladu.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Čokoladna krema:
U posudu sipamo 4 kesice C pudinga od čokolade, 5 kašika šećera i malo mleka od 1 l. Žicom sve promešati.

Ostatak mleka od 1 l staviti da provri i dodajemo smesu od pudinga. Kuvamo dok se ne zgusne. Čim sklonimo sa ringle dodajemo čokoladu za kuvanje (150 g) i miksamo dok se čokolada ne istopi. Vruću smesu prekrijemo prozirnom folijom i ostavljamo je da se ohladi.

Biskvit:
U 12 belanaca dodajemo prstohvat soli i miksamo dok belanca ne očvrsnu. U 12 žumanca dodajemo 12 kašika šećera i miksamo dok ne postane penasto. Odvojimo 9 kašika brašna i dodati 1 C prašak za pecivo, zatim tu dodajemo 7 kašika C kakaoa, promešati i dodati sve ovo žumancima. Izmiksati.

Deo belanaca dodajemo toj smesi i mešamo varjačom, dodajemo i ostatak belanaca i opet promešati da se sve sjedini.

Na dno kalupa 28 cm postavljamo masni papir i ravnomerno rasporedimo smesu. Stavljamo u rernu koja je prethodno zagrejana na 180 stepeni i pečemo oko 40 minuta. Proveriti čačkalicom da li je kora pečena. Koru preseći na tri jednaka dela.

Ohlađenu čokoladnu kremu razradimo miskserom i dodamo 250 g margarina sobne temperature i dobro izmiksati. 500 ml slatke pavlake umutimo u šlag.

Slaganje:
Prvu koru postavljamo i preko nje stavimo pola čokoladnog fila. Pola šlaga rasporedjuemo preko čokoladnog fila. Drugi biskvit stavljamo. Ostatak fila čokoladnog razmazujemo. Ostatak šlaga premazujemo. Poslednji biskvit stavljamo i malo pritisnuti.


Dekorisati po želji, ganaš, šlag...

Kada smo skinuli kalup našu tortu smo odozgo prekrili s malo šlaga i prešli smo oko ivica torte i tako šlag i čokoladnu kremu koji su virili izravnali, odozgo smo narenadali čokoladu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept