burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

4 C pudinga od čokolade

18 kašika šećera

1 l mleka

150 g čokolade za kuvanje

9 kašika brašna

C prašak za pecivo

7 kašika C kakaoa

400 ml slatke pavlake

1 margarin

Čokoladna torta

Koraci pripreme

4 C pudinga od čokolade, 6 kašika šećera i malo mleka.

Ostatak mleka od 1 litar staviti da kuva, kada je prokuvalo staviti smesu i nastaviti da kuva.

Skloniti sa vatre i dodati 150 g čokolade i mešati dok se ne istopi čokolada.

Izliti smesu u drugu posudu i ostaviti da se ohladi.

Zatim 12 belanaca umutiti sa prshovatom soli u čvrst sneg.

U 12 žumanaca dodati 12 kašika šećera i umutiti 9 kašika brašna sa C praškom za pecivo i 7 kašika C kakaoa pa dodati žumancima.

Deo belanaca ubaciti u smesu sa kakaom, izmešati i ispeći koru.

Kada se kora ohladila prerezati na tri jednaka dela.

Ohlađenu kremu izmiksati pa dodati margarin, izmešati sve, a posebno umutiti 400 ml slatke pavlake.

Staviti jednu koru, premazati je sa tri kašike mermelade, pa pola kreme, pola šlaga i tako isto uraditi i sa drugom korom.

150 ml slatke pavlake staviti do kuvanja, ne sme prokuvati, dodati čokoladu i u to da se istopi.

4 kreme umutiti, premazati kremu preko, pa onda rastopljenu čokoladu sa slatkom pavlakom.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

4 C pudinga od čokolade, 6 kašika šećera i malo mleka.

Ostatak mleka od 1 litar staviti da kuva, kada je prokuvalo staviti smesu i nastaviti da kuva.

Skloniti sa vatre i dodati 150 g čokolade i mešati dok se ne istopi čokolada.

Izliti smesu u drugu posudu i ostaviti da se ohladi.

Zatim 12 belanaca umutiti sa prshovatom soli u čvrst sneg.

U 12 žumanaca dodati 12 kašika šećera i umutiti 9 kašika brašna sa C praškom za pecivo i 7 kašika C kakaoa pa dodati žumancima.

Deo belanaca ubaciti u smesu sa kakaom, izmešati i ispeći koru.

Kada se kora ohladila prerezati na tri jednaka dela.

Ohlađenu kremu izmiksati pa dodati margarin, izmešati sve, a posebno umutiti 400 ml slatke pavlake.

Staviti jednu koru, premazati je sa tri kašike mermelade, pa pola kreme, pola šlaga i tako isto uraditi i sa drugom korom.

150 ml slatke pavlake staviti do kuvanja, ne sme prokuvati, dodati čokoladu i u to da se istopi.

4 kreme umutiti, premazati kremu preko, pa onda rastopljenu čokoladu sa slatkom pavlakom.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept