0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
15 jaja
15 kašika šećera
9 kašika brašna
6 kašika C kakaoa
3 kesice C praška za pecivo
20 kašika šećera
1,5 dl vode
1 l mleka
300 g čokolade
12 kašika šećera
3 kesice C pudinga od čokolade
250 g margarina
3 C vanilin šećera
9 žumanaca (od ukupnih 15 jaja)
C šlag krem od čokolade
šarene mrvice
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 2 žumanca, jedno po jedno. Na kraju dodati 2 kašike C kakaoa, 3 kašike brašna i kesicu C praška za pecivo.
Peći na 200°C 15 minuta u podmazanom plehu. Na isti način ispecite još dve kore.
Skuvati šerbet od vode i šećera.
Za fil skuvati u mleku C puding od čokolade sa 12 kašika šećera. Dodati 300 g čokolade i neprestano mešati dok se postepeno ne otopi i prohladi.
U hladan fil dodati margarin umućen sa 3 C vanilin šećera i 9 žumanaca.
Staviti prvu koru na tacnu, poprskati šerbetom i naneti fil, ponoviti postupak za svaku narednu koru i na kraju sve premazati filom.
Po želji ukrasiti C šlag kremom od čokolade i šarenim mrvicama.
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 2 žumanca, jedno po jedno. Na kraju dodati 2 kašike C kakaoa, 3 kašike brašna i kesicu C praška za pecivo.
Peći na 200°C 15 minuta u podmazanom plehu. Na isti način ispecite još dve kore.
Skuvati šerbet od vode i šećera.
Za fil skuvati u mleku C puding od čokolade sa 12 kašika šećera. Dodati 300 g čokolade i neprestano mešati dok se postepeno ne otopi i prohladi.
U hladan fil dodati margarin umućen sa 3 C vanilin šećera i 9 žumanaca.
Staviti prvu koru na tacnu, poprskati šerbetom i naneti fil, ponoviti postupak za svaku narednu koru i na kraju sve premazati filom.
Po želji ukrasiti C šlag kremom od čokolade i šarenim mrvicama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.