burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija18-22

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
18-22

Sastojci

Kore:

4x5 jaja

5 kašika šećera

3 kašike brašna

1,5 kašika C kakaoa

1,5 kašika čokolade u prahu

2 kašike ulja

1/2 kašičice C praška za pecivo

1 kašika mlevenog keksa

Preliv za kore:

120 g čokolade

80 g šećera

1,5 l mleka

130 g margarina

2 narandže

Fil 1:

300 g čokolade

250 g šećera

150 g mlevenih oraha

150 g nlevenog keksa

200 ml mleka

180 g margarina

kora od jedne narandže

1 C vanilin šećer

Fil 2:

5 jaja

1 l mleka

5 C pudinga od vanile

260 g šećera

200 g margarina

2 C vanilin šećera

200 ml slatke pavlake

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
Rernu uključimo na 150°C da se zagreva. Belanca mutimo u čvrst sneg, postepeno dodavajući šećer. Zatim dodajemo žumanca, pa ulje.

U posebnoj činiji izmešamo sve suve sastojke, pa postepeno dodajemo u smesu koju smo predhodno umutili. Lagano izmešati varjačom.

Pečemo u plehu 22x30, 15-tak minuta. Tako sve 4 kore.

Fil 1:
Istopimo šećer, čokoladu i mleko, a onda dodajemo margarin. Mešati da se margarin rastopi.

Zatim dodajemo keks i orahe, rendanu koru od narandže. Ostaviti u frižideru da se hladi.

Fil 2:
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati C puding i pola litra mleka. Ostatak mleka stavljamo da provri, pa dodajemo smesu od pudinga i jaja.

Kuvati na laganoj temperaturi dok se fil ne zgusne. Prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.

Umutiti margarin sa C vanilin šećerom, pa dodati u fil. Posebno umutiti slatku pavlaku, pa sve zajedno sjediniti.

Ostaviti fil u frižider.

Preliv za kore:
Otopiti čokoladu, mleko i šećer, pa dodati margarin. Skloniti sa ringle i mešati dok se margarin ne otopi.

Izrendati koru od narandže, a sok iscediti i ostaviti posebno.

Postupak:
Stavimo jednu koru na plato, poprskamo je sokom od narandže, onda smesom od čokolade, premazujemo je sa filom 2, zatim opet kora, pa fil 1, kora, fil 2, kora, fil 2.

Tortu ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
Rernu uključimo na 150°C da se zagreva. Belanca mutimo u čvrst sneg, postepeno dodavajući šećer. Zatim dodajemo žumanca, pa ulje.

U posebnoj činiji izmešamo sve suve sastojke, pa postepeno dodajemo u smesu koju smo predhodno umutili. Lagano izmešati varjačom.

Pečemo u plehu 22x30, 15-tak minuta. Tako sve 4 kore.

Fil 1:
Istopimo šećer, čokoladu i mleko, a onda dodajemo margarin. Mešati da se margarin rastopi.

Zatim dodajemo keks i orahe, rendanu koru od narandže. Ostaviti u frižideru da se hladi.

Fil 2:
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati C puding i pola litra mleka. Ostatak mleka stavljamo da provri, pa dodajemo smesu od pudinga i jaja.

Kuvati na laganoj temperaturi dok se fil ne zgusne. Prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.

Umutiti margarin sa C vanilin šećerom, pa dodati u fil. Posebno umutiti slatku pavlaku, pa sve zajedno sjediniti.

Ostaviti fil u frižider.

Preliv za kore:
Otopiti čokoladu, mleko i šećer, pa dodati margarin. Skloniti sa ringle i mešati dok se margarin ne otopi.

Izrendati koru od narandže, a sok iscediti i ostaviti posebno.

Postupak:
Stavimo jednu koru na plato, poprskamo je sokom od narandže, onda smesom od čokolade, premazujemo je sa filom 2, zatim opet kora, pa fil 1, kora, fil 2, kora, fil 2.

Tortu ukrasiti po želji.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept