burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Kora:

12 jaja

12 kašika šećera

12 kašika brašna

9 kašika C kakaoa

1 C prašak za pecivo

prstohvat soli

Krem:

1 l mleka

4 C pudinga od čokolade

6 kašika šećera

150 g čokolade

250 g margarina

200 g C šlaga

marmelada za kore

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Kora:
Odvojiti belanca od žumanca i u belanca dodati prstohvat soli. Izmutiti u čvrst sneg.

U žumanca dodati šećer, pa penasto umutiti mikserom, pomešati pecivo, brašno i C kakao pa dodati u smesu od žumanaca i na kraju dodati sneg od belanaca.

Peći u kalupu 28cm na 180 stepeni nekih 40 minuta. Kad se kora ohladi preseći je na tri dela vodoravno.

Krem:
C puding razmutiti sa malo mleka, a ostatak staviti sa šećerom da provri pa zakuvati puding.

U skuvani vruć puding dodati čokoladu za kuvanje i ostaviti da se ohladi. U ohlađen puding dodati razmućen margarin.

C šlag umutiti.

Filovanje:
Staviti koru i na nju premazati marmeladu, zatim fil od čokolade, pa onda šlag. Ponavljati postupak.

Ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Kora:
Odvojiti belanca od žumanca i u belanca dodati prstohvat soli. Izmutiti u čvrst sneg.

U žumanca dodati šećer, pa penasto umutiti mikserom, pomešati pecivo, brašno i C kakao pa dodati u smesu od žumanaca i na kraju dodati sneg od belanaca.

Peći u kalupu 28cm na 180 stepeni nekih 40 minuta. Kad se kora ohladi preseći je na tri dela vodoravno.

Krem:
C puding razmutiti sa malo mleka, a ostatak staviti sa šećerom da provri pa zakuvati puding.

U skuvani vruć puding dodati čokoladu za kuvanje i ostaviti da se ohladi. U ohlađen puding dodati razmućen margarin.

C šlag umutiti.

Filovanje:
Staviti koru i na nju premazati marmeladu, zatim fil od čokolade, pa onda šlag. Ponavljati postupak.

Ukrasiti po želji.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept