burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore:

9 belanaca

300 g šećera

1 kašika sirćeta

2 kašike brašna

Za filove:

9 žumanaca

21 kašika šećera

2 C pudinga od čokolade

1 l mleka

250 g margarina

200 g napolitanki

200 g seckanih lešnika

Za dekoraciju:

300 g C šlag krema od čokolade

2,5dl kisele vode

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
Ulupajte belanca u čvrst sam, dodajte postepeno šećer. Pred kraj dodajte sirće, a poitom lagano umutite brašno.

Pripremljenu smesu pecite na 180 C 10 minuta, pa smanjite na 150 C i pecite još 15 minuta. Ostavite je da se ohladi pa isecite na 3 lente.

Filovi:
Žumanca umutite sa 9 kašika šećera i skuvajte ih na pari. Puding skuvajte po uputsvu sa kesice i ostavite da se ohladi.

Kada se filovi ohlade penasto umutite margarin pa postepeno dodajte žumanca i zatim puding. Dobijenu smesu podelite na dva dela.

U prvi dodajte seckane lešnike, a u drugi usitnjene napolitanke.

Finalni postupak:
Na tacnu za služenje stavite prvu lentu pa premazite filom sa seckanim lešnikom, preko stavite drugu lentu i premažite filom sa napolitankama.

Slaganje završite sa preostalom lentom.

Prohlađenu tortu dekorišite umućenim C šlag kremom.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
Ulupajte belanca u čvrst sam, dodajte postepeno šećer. Pred kraj dodajte sirće, a poitom lagano umutite brašno.

Pripremljenu smesu pecite na 180 C 10 minuta, pa smanjite na 150 C i pecite još 15 minuta. Ostavite je da se ohladi pa isecite na 3 lente.

Filovi:
Žumanca umutite sa 9 kašika šećera i skuvajte ih na pari. Puding skuvajte po uputsvu sa kesice i ostavite da se ohladi.

Kada se filovi ohlade penasto umutite margarin pa postepeno dodajte žumanca i zatim puding. Dobijenu smesu podelite na dva dela.

U prvi dodajte seckane lešnike, a u drugi usitnjene napolitanke.

Finalni postupak:
Na tacnu za služenje stavite prvu lentu pa premazite filom sa seckanim lešnikom, preko stavite drugu lentu i premažite filom sa napolitankama.

Slaganje završite sa preostalom lentom.

Prohlađenu tortu dekorišite umućenim C šlag kremom.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept