0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
9 belanaca
300 g šećera
1 kašika sirćeta
2 kašike brašna
9 žumanaca
21 kašika šećera
2 C pudinga od čokolade
1 l mleka
250 g margarina
200 g napolitanki
200 g seckanih lešnika
300 g C šlag krema od čokolade
2,5dl kisele vode
Kore:
Ulupajte belanca u čvrst sam, dodajte postepeno šećer. Pred kraj dodajte sirće, a poitom lagano umutite brašno.
Pripremljenu smesu pecite na 180 C 10 minuta, pa smanjite na 150 C i pecite još 15 minuta. Ostavite je da se ohladi pa isecite na 3 lente.
Filovi:
Žumanca umutite sa 9 kašika šećera i skuvajte ih na pari. Puding skuvajte po uputsvu sa kesice i ostavite da se ohladi.
Kada se filovi ohlade penasto umutite margarin pa postepeno dodajte žumanca i zatim puding. Dobijenu smesu podelite na dva dela.
U prvi dodajte seckane lešnike, a u drugi usitnjene napolitanke.
Finalni postupak:
Na tacnu za služenje stavite prvu lentu pa premazite filom sa seckanim lešnikom, preko stavite drugu lentu i premažite filom sa napolitankama.
Slaganje završite sa preostalom lentom.
Prohlađenu tortu dekorišite umućenim C šlag kremom.
Kore:
Ulupajte belanca u čvrst sam, dodajte postepeno šećer. Pred kraj dodajte sirće, a poitom lagano umutite brašno.
Pripremljenu smesu pecite na 180 C 10 minuta, pa smanjite na 150 C i pecite još 15 minuta. Ostavite je da se ohladi pa isecite na 3 lente.
Filovi:
Žumanca umutite sa 9 kašika šećera i skuvajte ih na pari. Puding skuvajte po uputsvu sa kesice i ostavite da se ohladi.
Kada se filovi ohlade penasto umutite margarin pa postepeno dodajte žumanca i zatim puding. Dobijenu smesu podelite na dva dela.
U prvi dodajte seckane lešnike, a u drugi usitnjene napolitanke.
Finalni postupak:
Na tacnu za služenje stavite prvu lentu pa premazite filom sa seckanim lešnikom, preko stavite drugu lentu i premažite filom sa napolitankama.
Slaganje završite sa preostalom lentom.
Prohlađenu tortu dekorišite umućenim C šlag kremom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.