burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Kore:

4 jaja

8 kašika kristal šećera

4 kašike brašna

2 kašike mleka

1 kašičica C praška za pecivo

4 kašike C kakaoa

4 kašike ulja

Fil:

500 ml slatke pavlake

400 g čokolade

Preliv:

2 kašike šećera

ruma po želji

2 kašike C kakaoa

200 ml mleka

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Umutiti jaja sa šećerom da bude penasto, zatim dodati ostale sastojke i pomešati lagano, sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom.

Za preliv sve prokuvati i kad se kore ohlade preliti ih.

Za fil slatku pavlaku dobro zagrejati, ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mešati sve dok se čokolada ne istopi i fil postane gust.

Kad se fil malo prohladi staviti koru, fil, koru, fil.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Umutiti jaja sa šećerom da bude penasto, zatim dodati ostale sastojke i pomešati lagano, sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom.

Za preliv sve prokuvati i kad se kore ohlade preliti ih.

Za fil slatku pavlaku dobro zagrejati, ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mešati sve dok se čokolada ne istopi i fil postane gust.

Kad se fil malo prohladi staviti koru, fil, koru, fil.

Autor

Dragica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept