0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
15-20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
15-20
300 g brašna
100 g C kakao praha
300 g šećera
1,5 kašičica (6 g) C praška za pecivo
2 kašičice (15 g) C soda bikarbone
prstohvat soli
250 ml mleka
1 kašičica arome vanile
125 ml ulja (otopljenog putera)
250 ml ključale vode
2 cela jaja
600 g smrznutog crvenog mix voća (maline, jagode, višnje i crvene ribizle)
70 g gustina ili C čvrstina
150 g kristal šećera
50 g putera
1 l mleka
150 g kristal šećera
2 kesice C vanilin šećera
2 kašičice arome vanile
3 kesice C vanila pudinga za torte i kolače
125 g putera (sobne temperature)
200 g C šlag kreme
400 g C šlag kreme
Kora:
Suve sastojke sjediniti pa prosejati.
U posebnu posudu staviti jaja, mleko, ulje i aromu vanile, pa sjediniti mikserom tek toliko da se sastojci povežu.
Smesi, naizmenično, dodavati suve sastojke i ključalu vodu, mešajući lagano mikserom, dok se sve lepo ne sjedini i poveže.
Smesu podeliti na tri jednaka dela. Svaki izliti u kalup, obložen pek papirom i peći 20-tak minuta, u predhodno zagrejanoj rerni od 180°C. Ili ispeći jednu koru pa je preseći na tri jednaka dela.
Voćni fil:
Smrznuto voće istresti u posudu, odmah dodati šećer i ostaviti da se potpuno otopi i pusti sok (dobićete oko 700 ml).
Nakon odmrzavanja, voće i sok prebaciti u šerpu i na laganoj vatri kuvati, do tačke ključanja.
Gustin ili čvrstin razmutiti u 6-7 kašika hladne vode, te ga lagano ulivati u voće i kuvati uz neprestano mešanje dok se fil ne zgusne.
U skuvan i topao fil, dodati puter i još jednom sve promešati dok se puter ne rastopi. Ohladiti.
Vanila krem:
U šerpu sipati mleko, dodati aromu vanile i šećere, i zagrevati na laganoj vatri.
Puding razmutiti i skuvati prema uputstvu. Ohladiti. U dobro ohlađen puding, dodati puter isečen na kockice i mutiti mikserom dok se lepo ne poveže i grudvice putera razbiju. Zatim u smesu istresti prah za šlag i mutiti dok smesa ne postane potpuno penasta.
Filovanje:
Biskvit-pola voćnog fila - 1/3 vanil krema - biskvit - druga polovina voćnog fila - 1/3 vanil krema - biskvit - ostatak vanil kreme kojom se premaže cela torta.
Ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru najmanje 6h, najbolje bi bilo preko noći.
Sutradan ukrasiti C šlagom ili po vašem ukusu.
Kora:
Suve sastojke sjediniti pa prosejati.
U posebnu posudu staviti jaja, mleko, ulje i aromu vanile, pa sjediniti mikserom tek toliko da se sastojci povežu.
Smesi, naizmenično, dodavati suve sastojke i ključalu vodu, mešajući lagano mikserom, dok se sve lepo ne sjedini i poveže.
Smesu podeliti na tri jednaka dela. Svaki izliti u kalup, obložen pek papirom i peći 20-tak minuta, u predhodno zagrejanoj rerni od 180°C. Ili ispeći jednu koru pa je preseći na tri jednaka dela.
Voćni fil:
Smrznuto voće istresti u posudu, odmah dodati šećer i ostaviti da se potpuno otopi i pusti sok (dobićete oko 700 ml).
Nakon odmrzavanja, voće i sok prebaciti u šerpu i na laganoj vatri kuvati, do tačke ključanja.
Gustin ili čvrstin razmutiti u 6-7 kašika hladne vode, te ga lagano ulivati u voće i kuvati uz neprestano mešanje dok se fil ne zgusne.
U skuvan i topao fil, dodati puter i još jednom sve promešati dok se puter ne rastopi. Ohladiti.
Vanila krem:
U šerpu sipati mleko, dodati aromu vanile i šećere, i zagrevati na laganoj vatri.
Puding razmutiti i skuvati prema uputstvu. Ohladiti. U dobro ohlađen puding, dodati puter isečen na kockice i mutiti mikserom dok se lepo ne poveže i grudvice putera razbiju. Zatim u smesu istresti prah za šlag i mutiti dok smesa ne postane potpuno penasta.
Filovanje:
Biskvit-pola voćnog fila - 1/3 vanil krema - biskvit - druga polovina voćnog fila - 1/3 vanil krema - biskvit - ostatak vanil kreme kojom se premaže cela torta.
Ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru najmanje 6h, najbolje bi bilo preko noći.
Sutradan ukrasiti C šlagom ili po vašem ukusu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.