burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15-20

Čokoladna rapsodija sa voćem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15-20

Sastojci

Kora-čokoladni biskvit (24 cm):

300 g brašna

100 g C kakao praha

300 g šećera

1,5 kašičica (6 g) C praška za pecivo

2 kašičice (15 g) C soda bikarbone

prstohvat soli

250 ml mleka

1 kašičica arome vanile

125 ml ulja (otopljenog putera)

250 ml ključale vode

2 cela jaja

Voćni fil:

600 g smrznutog crvenog mix voća (maline, jagode, višnje i crvene ribizle)

70 g gustina ili C čvrstina

150 g kristal šećera

50 g putera

Penasti vanila krem:

1 l mleka

150 g kristal šećera

2 kesice C vanilin šećera

2 kašičice arome vanile

3 kesice C vanila pudinga za torte i kolače

125 g putera (sobne temperature)

200 g C šlag kreme

Dekoracija:

400 g C šlag kreme

Čokoladna rapsodija sa voćem

Koraci pripreme

Kora:
Suve sastojke sjediniti pa prosejati.
U posebnu posudu staviti jaja, mleko, ulje i aromu vanile, pa sjediniti mikserom tek toliko da se sastojci povežu.

Smesi, naizmenično, dodavati suve sastojke i ključalu vodu, mešajući lagano mikserom, dok se sve lepo ne sjedini i poveže.

Smesu podeliti na tri jednaka dela. Svaki izliti u kalup, obložen pek papirom i peći 20-tak minuta, u predhodno zagrejanoj rerni od 180°C. Ili ispeći jednu koru pa je preseći na tri jednaka dela.

Voćni fil:
Smrznuto voće istresti u posudu, odmah dodati šećer i ostaviti da se potpuno otopi i pusti sok (dobićete oko 700 ml).

Nakon odmrzavanja, voće i sok prebaciti u šerpu i na laganoj vatri kuvati, do tačke ključanja.

Gustin ili čvrstin razmutiti u 6-7 kašika hladne vode, te ga lagano ulivati u voće i kuvati uz neprestano mešanje dok se fil ne zgusne.

U skuvan i topao fil, dodati puter i još jednom sve promešati dok se puter ne rastopi. Ohladiti.

Vanila krem:
U šerpu sipati mleko, dodati aromu vanile i šećere, i zagrevati na laganoj vatri.

Puding razmutiti i skuvati prema uputstvu. Ohladiti. U dobro ohlađen puding, dodati puter isečen na kockice i mutiti mikserom dok se lepo ne poveže i grudvice putera razbiju. Zatim u smesu istresti prah za šlag i mutiti dok smesa ne postane potpuno penasta.

Filovanje:
Biskvit-pola voćnog fila - 1/3 vanil krema - biskvit - druga polovina voćnog fila - 1/3 vanil krema - biskvit - ostatak vanil kreme kojom se premaže cela torta.

Ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru najmanje 6h, najbolje bi bilo preko noći.

Sutradan ukrasiti C šlagom ili po vašem ukusu.

Naši proizvodi

Čokoladna rapsodija sa voćem

Koraci pripreme

Kora:
Suve sastojke sjediniti pa prosejati.
U posebnu posudu staviti jaja, mleko, ulje i aromu vanile, pa sjediniti mikserom tek toliko da se sastojci povežu.

Smesi, naizmenično, dodavati suve sastojke i ključalu vodu, mešajući lagano mikserom, dok se sve lepo ne sjedini i poveže.

Smesu podeliti na tri jednaka dela. Svaki izliti u kalup, obložen pek papirom i peći 20-tak minuta, u predhodno zagrejanoj rerni od 180°C. Ili ispeći jednu koru pa je preseći na tri jednaka dela.

Voćni fil:
Smrznuto voće istresti u posudu, odmah dodati šećer i ostaviti da se potpuno otopi i pusti sok (dobićete oko 700 ml).

Nakon odmrzavanja, voće i sok prebaciti u šerpu i na laganoj vatri kuvati, do tačke ključanja.

Gustin ili čvrstin razmutiti u 6-7 kašika hladne vode, te ga lagano ulivati u voće i kuvati uz neprestano mešanje dok se fil ne zgusne.

U skuvan i topao fil, dodati puter i još jednom sve promešati dok se puter ne rastopi. Ohladiti.

Vanila krem:
U šerpu sipati mleko, dodati aromu vanile i šećere, i zagrevati na laganoj vatri.

Puding razmutiti i skuvati prema uputstvu. Ohladiti. U dobro ohlađen puding, dodati puter isečen na kockice i mutiti mikserom dok se lepo ne poveže i grudvice putera razbiju. Zatim u smesu istresti prah za šlag i mutiti dok smesa ne postane potpuno penasta.

Filovanje:
Biskvit-pola voćnog fila - 1/3 vanil krema - biskvit - druga polovina voćnog fila - 1/3 vanil krema - biskvit - ostatak vanil kreme kojom se premaže cela torta.

Ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru najmanje 6h, najbolje bi bilo preko noći.

Sutradan ukrasiti C šlagom ili po vašem ukusu.

Autor

Đurđina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept