burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Čokoladna princeza

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

Za kore:

4 jaja

100 g šećera

4 kašike ulja

4 kašike brašna

70 g C pudinga od čokolade

2 kašike C kakao praha

1 kašika C praška za pecivo

Za fil:

800 ml mleka

2 C pudinga od čokolade

8 kašika šećera

50 g crne čokolade

80 g margarina

80 g C šećera u prahu

Dekoracija:

200 g C krem šlaga od čokolade

350 ml mleka

Čokoladna princeza

Koraci pripreme

Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg. Odvojeno umutiti žumanca i šećer.

Zatim dodati brašno, ulje, C puding od čokolade, C kakao, C prašak za pecivo, dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.

Kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.

Koru ostaviti da se ohladi, izvaditi je iz kalupa i preseći na pola da se dobiju dve kore.

Mleko staviti sa šećerom da provri. U posudi sa malo mleka razmutiti C puding pa dodati i zakuvati u provrelom mleku, polako dodati čokoladu. Ostaviti da se hladi.

Mikserom umutiti margarin sa C šećerom u prahu, pa dodati u ohlađen puding.

Dekorisati C krem šlagom.

Naši proizvodi

Čokoladna princeza

Koraci pripreme

Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg. Odvojeno umutiti žumanca i šećer.

Zatim dodati brašno, ulje, C puding od čokolade, C kakao, C prašak za pecivo, dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.

Kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.

Koru ostaviti da se ohladi, izvaditi je iz kalupa i preseći na pola da se dobiju dve kore.

Mleko staviti sa šećerom da provri. U posudi sa malo mleka razmutiti C puding pa dodati i zakuvati u provrelom mleku, polako dodati čokoladu. Ostaviti da se hladi.

Mikserom umutiti margarin sa C šećerom u prahu, pa dodati u ohlađen puding.

Dekorisati C krem šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept