0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
oko 20-22 parčeta
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 20-22 parčeta
2 jaja
8 kašika šećera
12 kašika mleka
13 kašika brašna
2 kašike C kakao praha
1 C prašak za pecivo
1 kašika ulja
1 l mleka
13 kašika šećera
2 C vanilin šećera
200 g čokolade za kuvanje
150 g mlevenog keksa
200 g mlevenih oraha
200 g čokolade za kuvanje
30 g margarina
1 kašika ulja
oko 150 g oraha
Umutiti jaja sa šećerom i C vanilin šećerom dodati mleko, brašno, C prašak za pecivo, C kakao i ulje.
Smesu izliti u tepsiju 30 cm, peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Tako ispeći još jednu koru.
Kada se ohlade obe kore preseći na pola.
Fil:
Staviti u mleko, margarin, čokoladu, šećer, C vanilin šećer, mleveni keks i orahe izmešati i staviti na ringlu da se otopi do ključanja.
U kalup ili šerpu 30 cm sipati četiri kutlače vrućeg fila staviti koru, pa opet fil. Tako dok se ne utroši materijal i na zadnju koru se sipa fil.
Ostaviti 2-3 sata na sobnoj temperaturi da kore upiju fil pa staviti u frižider na par sati.
Posle toga tortu izvrnuti iz šerpe na tacnu i premazati sa strane preostalim filom.
Glazura:
Otopiti čokoladu na tihoj vatri sa margarinom, izaći sa ringle i dodati ulje promešati i sipati glazuru preko torte. Ukrasiti polovinama jezgra oraha.
Umutiti jaja sa šećerom i C vanilin šećerom dodati mleko, brašno, C prašak za pecivo, C kakao i ulje.
Smesu izliti u tepsiju 30 cm, peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Tako ispeći još jednu koru.
Kada se ohlade obe kore preseći na pola.
Fil:
Staviti u mleko, margarin, čokoladu, šećer, C vanilin šećer, mleveni keks i orahe izmešati i staviti na ringlu da se otopi do ključanja.
U kalup ili šerpu 30 cm sipati četiri kutlače vrućeg fila staviti koru, pa opet fil. Tako dok se ne utroši materijal i na zadnju koru se sipa fil.
Ostaviti 2-3 sata na sobnoj temperaturi da kore upiju fil pa staviti u frižider na par sati.
Posle toga tortu izvrnuti iz šerpe na tacnu i premazati sa strane preostalim filom.
Glazura:
Otopiti čokoladu na tihoj vatri sa margarinom, izaći sa ringle i dodati ulje promešati i sipati glazuru preko torte. Ukrasiti polovinama jezgra oraha.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.