burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Čokoladna mus torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Kora:

5 jajeta

100 g brašna

50 g mlevenih badema

40 g C kakaoa

40 ml ulja

1 prstohvat soli

200 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

Fil - čokoladni mus:

200 ml slatke pavlake

350 g čokolade za kuvanje

5 jajeta

40 g maslaca

1 kašika ruma

50 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

Preliv - čokoladni ganaš:

200 g čokolade za kuvanje

200 ml slatke pavlake

Čokoladna mus torta

Koraci pripreme

Priprema kore:
Umutiti jaja sa šećerom, mutiti mikserom 5 minuta na najvećoj brzini, da smesa posvetli i da se skoro udvostruči. Posebno pomešati brašno, melevene bademe, kakao i prstohvat soli. U umućena jaja dodajte ulje i vanilin šećer pa umešati špatulom brašno, bademe i kakao. Mere su za okrugli kalup prečnika 26cm ili četvrtasti 24x24cm. Peći u zagrejanoj rerni na 160 C 20-25 minuta (proveriti čačkalicom da li je kora pečena). Ohladiti koru na sobnoj temperaturi.

Priprema musa:
Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite sa šećerom u šam. Izlomkanu čokoladu otopite na pari pa u nju dodajte maslac, rum i vanilin šećer i sve lepo izmešajte da se i maslac otopi i sastojci sjedine. Otopljenu čokoladu kratko prohladite - par minuta (da ne bude baš vrela) pa u nju dobro umešajte žumanca (možete i mikserom). U čokoladu sa žumancima špatulom umešajte šam od belanaca pa na kraju posebno umutite slatku pavlaku pa i nju spojite sa čokoladom i lagano sve izmešajte da se lepo sjedini. Nafilujte ohlađenu koru i ostavite u frižider na oko dva sata da se mus stegne.

Priprema ganaša:
Čokoladu izlomkajte, a slatku pavlaku zagrejte do vrenja pa njome prelijte čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi. Ganaš prohladite desetak minuta, a onda njime prelijte tortu i ostavite je u frižideru preko noći.

Naši proizvodi

Čokoladna mus torta

Koraci pripreme

Priprema kore:
Umutiti jaja sa šećerom, mutiti mikserom 5 minuta na najvećoj brzini, da smesa posvetli i da se skoro udvostruči. Posebno pomešati brašno, melevene bademe, kakao i prstohvat soli. U umućena jaja dodajte ulje i vanilin šećer pa umešati špatulom brašno, bademe i kakao. Mere su za okrugli kalup prečnika 26cm ili četvrtasti 24x24cm. Peći u zagrejanoj rerni na 160 C 20-25 minuta (proveriti čačkalicom da li je kora pečena). Ohladiti koru na sobnoj temperaturi.

Priprema musa:
Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite sa šećerom u šam. Izlomkanu čokoladu otopite na pari pa u nju dodajte maslac, rum i vanilin šećer i sve lepo izmešajte da se i maslac otopi i sastojci sjedine. Otopljenu čokoladu kratko prohladite - par minuta (da ne bude baš vrela) pa u nju dobro umešajte žumanca (možete i mikserom). U čokoladu sa žumancima špatulom umešajte šam od belanaca pa na kraju posebno umutite slatku pavlaku pa i nju spojite sa čokoladom i lagano sve izmešajte da se lepo sjedini. Nafilujte ohlađenu koru i ostavite u frižider na oko dva sata da se mus stegne.

Priprema ganaša:
Čokoladu izlomkajte, a slatku pavlaku zagrejte do vrenja pa njome prelijte čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi. Ganaš prohladite desetak minuta, a onda njime prelijte tortu i ostavite je u frižideru preko noći.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept