burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Čokoladna kremasta torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

7 jaja

9 kašika šećera

5 kašika ulja

5 kašika brašna

3 kašike C kakaoa

2 kašičice C praška za pecivo

2 kašike vode

Za krem:

700 ml mleka

5 kašika šećera

2 C pudinga od čokolade

2 kašike C kakaoa

100 g čokolade za kuvanje

125 g margarina

C šlag

Čokoladna kremasta torta

Koraci pripreme

U dublju posudu mikserom mutite jaja sa šećerom dok se šećer ne otopi.

Smanjite mikser, pa dodajte ulje, mutite minut-dva, pa dodajte vodu i na kraju mešavinu brašna, C peciva i C kakaoa i sve dobro izmešajte varjačom ili kašikom.

Smesu sipajte u najveći pravougaoni pleh od rerne, prekriven pek papirom i pecite koru na 180-200 stepeni oko pola sata (probajte čačkalicom).

Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

U poseban sud rastvorite puding i kakao sa 300 ml mleka, a ostatak mleka sa šećerom stavite da provri.

U provrelo mleko zakuvajte puding, pa kuvajte dok se ne zdusne.

Na kraju dodajte čokoladu, sklonite sa vatre, mešajte dok se čokolada ne otopi i u mlak krem dodajte margarin.

Sve dobro izmiksajte dok ne postane kremasto.

Ohlađenu koru izvadite iz pleha, sklonite papir i po dužini isecite dva puta, tako da dobijete 3 kore.

Moj pleh je baš dugačak, tako da sam od širine "izvukla" još jednu (četvrtu koru). Na dužu tacnu stavite prvu koru, pa je premažite kremom...

Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve kore i krem.

Poslednju koru takođe premažite kremom, a ja sam je ukrasila i umućenim C šlagom, ali nije obavezno.

Tortu ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne, pa je poslužite.

Naši proizvodi

Čokoladna kremasta torta

Koraci pripreme

U dublju posudu mikserom mutite jaja sa šećerom dok se šećer ne otopi.

Smanjite mikser, pa dodajte ulje, mutite minut-dva, pa dodajte vodu i na kraju mešavinu brašna, C peciva i C kakaoa i sve dobro izmešajte varjačom ili kašikom.

Smesu sipajte u najveći pravougaoni pleh od rerne, prekriven pek papirom i pecite koru na 180-200 stepeni oko pola sata (probajte čačkalicom).

Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

U poseban sud rastvorite puding i kakao sa 300 ml mleka, a ostatak mleka sa šećerom stavite da provri.

U provrelo mleko zakuvajte puding, pa kuvajte dok se ne zdusne.

Na kraju dodajte čokoladu, sklonite sa vatre, mešajte dok se čokolada ne otopi i u mlak krem dodajte margarin.

Sve dobro izmiksajte dok ne postane kremasto.

Ohlađenu koru izvadite iz pleha, sklonite papir i po dužini isecite dva puta, tako da dobijete 3 kore.

Moj pleh je baš dugačak, tako da sam od širine "izvukla" još jednu (četvrtu koru). Na dužu tacnu stavite prvu koru, pa je premažite kremom...

Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve kore i krem.

Poslednju koru takođe premažite kremom, a ja sam je ukrasila i umućenim C šlagom, ali nije obavezno.

Tortu ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne, pa je poslužite.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept