0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
16 - 20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16 - 20
300 g mlevenog keksa
180 g otopljenog margarina
10 kašika mleka
1 C vanilin šećer
500 ml slatke pavlake
1 C vanilin šećer
2 kašike nutele
15 karamela
150 g čokolade za kuvanje
20 g margarina
Kora:
Pomešati mleveni keks, otopljeni margarin, C vanilin šećer i mešati. Dodavati mleko (do 10 kašika) i mešati. Videćete koliko je mleka dovoljno ako probate da napravite kuglicu i ona se ne raspada.
Potom u tepsiju ili okrigli pleh stavite papir za pečenje i sipajte smesu. Prstima je gnječite ili staklenom čašom i stavite u frižider dok pravite fil.
Fil:
Umutiti pavlaku i dodati C vanilin šećer . Podeliti smesu na dva dela u jedan stavite 2 kašike nutele i mutite, a u drugi deo sitno naseckane ili otopljene karamele i mutite.
Stavite filove u zamrzivač 10-tak minuta.
Nakon toga preko kore namažite fil sa nutelom, a preko fil sa karamelom.
Glazura:
Otopite čokoladu za kuvanje i margarin i prelijte preko torte, zatim ostavite sat vremena u frižideru.
Kora:
Pomešati mleveni keks, otopljeni margarin, C vanilin šećer i mešati. Dodavati mleko (do 10 kašika) i mešati. Videćete koliko je mleka dovoljno ako probate da napravite kuglicu i ona se ne raspada.
Potom u tepsiju ili okrigli pleh stavite papir za pečenje i sipajte smesu. Prstima je gnječite ili staklenom čašom i stavite u frižider dok pravite fil.
Fil:
Umutiti pavlaku i dodati C vanilin šećer . Podeliti smesu na dva dela u jedan stavite 2 kašike nutele i mutite, a u drugi deo sitno naseckane ili otopljene karamele i mutite.
Stavite filove u zamrzivač 10-tak minuta.
Nakon toga preko kore namažite fil sa nutelom, a preko fil sa karamelom.
Glazura:
Otopite čokoladu za kuvanje i margarin i prelijte preko torte, zatim ostavite sat vremena u frižideru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.