burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 25

Čokoladna krem torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 25

Sastojci

Za kore:

10 jaja

10 kašika šećera

6 kašika brašna

4 kašike C kakaoa

2 dl ulja

Za fil:

3 C pudinga od čokolade

3 kašike šećera

750 ml mleka

100 g čokolade za kuvanje

170 g margarina

500 g bilo kog nugat krema

180 g C šlag krema od čokolade

300 ml mleka

Čokoladna krem torta

Koraci pripreme

5 belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati 5 žumanca i penasto umutiti. Dodati 100 ml ulja.

Pomešati 3 kašike brašna sa 2 kašike C kakaoa i i lagano, kašikom umešati u belanac.

Koru peći na 180 stepeni 20-ak min. (zavisi od rerne) u kalupu fi-25cm.

Ovako ispeći još jednu koru. Ohlađene kore preseći na pola da se dobiju ukupno 4 kore.

Fil:
3 C pudinga od čokolade i 3 kašike šećera zakuvati u 750 ml mleka. U vruć puding dodati slomljenu čokoladu i mešati da se otopi.

Kada se ohladi, puding sjediniti sa 170 g umućenog margarina, a zatim dodati nugat krem i lepo izmiksirati.

Kore se ne moraju kvasiti jer su vlažne. Filovati kore i odozgo premazati umućenim C šlag kremom.

Naši proizvodi

Čokoladna krem torta

Koraci pripreme

5 belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati 5 žumanca i penasto umutiti. Dodati 100 ml ulja.

Pomešati 3 kašike brašna sa 2 kašike C kakaoa i i lagano, kašikom umešati u belanac.

Koru peći na 180 stepeni 20-ak min. (zavisi od rerne) u kalupu fi-25cm.

Ovako ispeći još jednu koru. Ohlađene kore preseći na pola da se dobiju ukupno 4 kore.

Fil:
3 C pudinga od čokolade i 3 kašike šećera zakuvati u 750 ml mleka. U vruć puding dodati slomljenu čokoladu i mešati da se otopi.

Kada se ohladi, puding sjediniti sa 170 g umućenog margarina, a zatim dodati nugat krem i lepo izmiksirati.

Kore se ne moraju kvasiti jer su vlažne. Filovati kore i odozgo premazati umućenim C šlag kremom.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept