burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20-30

Čokoladna kraljica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20-30

Sastojci

12 jaja

500 g čokolade za kuvanje

200 g mlečne čokolade

1 l mleka

8 kašika ulja

2 C praška za pecivo

400 g kristal šećera

250 g maslaca

4 C pudinga od čokolade

16 kašika brašna

Čokoladna kraljica

Koraci pripreme

Kora:
Umutite 4 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg, zatim dodati 4 žumanca, 1/2 kesice C praška za pecivo, 2 kašike ulja, 4 kašike brašna.

Umutiti mikserom, a zatim dodati u tu smesu 100 g istopljene čokolade za kuvanje.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ispeći 3 ovakve kore.

Fil:
Nešto manje od 1 l mleka staviti da se kuva, a C pudinge od čokolade i 6 kašika šećera razmutiti sa malo mleka i dodati u ključalo mleko na šporetu uz neprestano mešanje.

Kada se zgusne dodati 100 g mlečne čokolade i 100 g čokolade za kuvanje. Ostaviti da se fil ohladi pa dodati umućen maslac.

Svaku koru premazati filom, a poslednju rastopljenom čokoladom (100 g mlečne čokolade, 100 g čokolade za kuvanje).

Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru pre posluživanja.

Naši proizvodi

Čokoladna kraljica

Koraci pripreme

Kora:
Umutite 4 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg, zatim dodati 4 žumanca, 1/2 kesice C praška za pecivo, 2 kašike ulja, 4 kašike brašna.

Umutiti mikserom, a zatim dodati u tu smesu 100 g istopljene čokolade za kuvanje.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ispeći 3 ovakve kore.

Fil:
Nešto manje od 1 l mleka staviti da se kuva, a C pudinge od čokolade i 6 kašika šećera razmutiti sa malo mleka i dodati u ključalo mleko na šporetu uz neprestano mešanje.

Kada se zgusne dodati 100 g mlečne čokolade i 100 g čokolade za kuvanje. Ostaviti da se fil ohladi pa dodati umućen maslac.

Svaku koru premazati filom, a poslednju rastopljenom čokoladom (100 g mlečne čokolade, 100 g čokolade za kuvanje).

Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru pre posluživanja.

Autor

Anita

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept