0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20-30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20-30
12 jaja
500 g čokolade za kuvanje
200 g mlečne čokolade
1 l mleka
8 kašika ulja
2 C praška za pecivo
400 g kristal šećera
250 g maslaca
4 C pudinga od čokolade
16 kašika brašna
Kora:
Umutite 4 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg, zatim dodati 4 žumanca, 1/2 kesice C praška za pecivo, 2 kašike ulja, 4 kašike brašna.
Umutiti mikserom, a zatim dodati u tu smesu 100 g istopljene čokolade za kuvanje.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ispeći 3 ovakve kore.
Fil:
Nešto manje od 1 l mleka staviti da se kuva, a C pudinge od čokolade i 6 kašika šećera razmutiti sa malo mleka i dodati u ključalo mleko na šporetu uz neprestano mešanje.
Kada se zgusne dodati 100 g mlečne čokolade i 100 g čokolade za kuvanje. Ostaviti da se fil ohladi pa dodati umućen maslac.
Svaku koru premazati filom, a poslednju rastopljenom čokoladom (100 g mlečne čokolade, 100 g čokolade za kuvanje).
Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru pre posluživanja.
Kora:
Umutite 4 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg, zatim dodati 4 žumanca, 1/2 kesice C praška za pecivo, 2 kašike ulja, 4 kašike brašna.
Umutiti mikserom, a zatim dodati u tu smesu 100 g istopljene čokolade za kuvanje.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ispeći 3 ovakve kore.
Fil:
Nešto manje od 1 l mleka staviti da se kuva, a C pudinge od čokolade i 6 kašika šećera razmutiti sa malo mleka i dodati u ključalo mleko na šporetu uz neprestano mešanje.
Kada se zgusne dodati 100 g mlečne čokolade i 100 g čokolade za kuvanje. Ostaviti da se fil ohladi pa dodati umućen maslac.
Svaku koru premazati filom, a poslednju rastopljenom čokoladom (100 g mlečne čokolade, 100 g čokolade za kuvanje).
Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru pre posluživanja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.