burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Čokoladna kokos torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore:

18 belanaca

18 kašika šećera

3 kašike brašna

300 g C kokosovog brašna

Za fil:

18 žumanaca

250 g šećera

250 g čokolade za kuvanje

250 g maslaca

125 g margarina

Dodatno:

100 g C šlaga

200 ml mleka

Čokoladna kokos torta

Koraci pripreme

Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati 1 kašiku brašna i 100 g C kokosovog brašna. Lagano izmešati varjačom.

Usuti u pleh (35x25 cm) podmazan ili obložen papirom za pečenje.

Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Na isti način napraviti još dve kore.

Žumanca dobro umutiti sa šećerom, sipati u šerpu i kuvati na pari oko 20 minuta uz neprestano mešanje.

Pred kraj kuvanja, kada varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu i mešati da se otopi.

Maslac i margarin umutiti, pa izmiksati sa dobro ohlađenim filom.

Na tacnu staviti koru, preko fil (trećinu ukupne količine), opet koru pa fil, i tako 3 kore, 3 reda fila.

Umutiti C šlag sa mlekom i ukrasiti tortu. Stavite je u frižider da se ohladi i stegne.

Naši proizvodi

Čokoladna kokos torta

Koraci pripreme

Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati 1 kašiku brašna i 100 g C kokosovog brašna. Lagano izmešati varjačom.

Usuti u pleh (35x25 cm) podmazan ili obložen papirom za pečenje.

Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Na isti način napraviti još dve kore.

Žumanca dobro umutiti sa šećerom, sipati u šerpu i kuvati na pari oko 20 minuta uz neprestano mešanje.

Pred kraj kuvanja, kada varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu i mešati da se otopi.

Maslac i margarin umutiti, pa izmiksati sa dobro ohlađenim filom.

Na tacnu staviti koru, preko fil (trećinu ukupne količine), opet koru pa fil, i tako 3 kore, 3 reda fila.

Umutiti C šlag sa mlekom i ukrasiti tortu. Stavite je u frižider da se ohladi i stegne.

Autor

Jelica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept