burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čokoladna keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za smesu:

1,2 l mleka

10 kašika šećera

2 kesice C pudinga sa ukusom čokolade

2 kašike C čvrstina

150 g maslaca

250 g slatke pavlake

300 g mlevenog keksa

100 g čokolade za kuvanje

nekoliko kapi arome ruma

Za ganaš:

250 g slatke pavlake

200 g čokolade za kuvanje

1 prstohvat soli

Čokoladna keks torta

Koraci pripreme

U šerpu uliti 800 ml mleka, dodati šećer i staviti na vatru da provri. Zasebno, u 400 ml hladnog mleka razmutiti C puding i C čvrstin i ukuvati u vrijuće mleko. Kada dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa vatre i u vruć puding, dodati maslac i umutiti mikserom.

Zasebno, mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag i dodati je u puding, pa sve umutiti mikserom.

Smesu podeliti na dva dela - u jedan deo dodati mleveni keks i izmešati ručnom žicom za mućenje, a u drugi deo dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i aromu ruma i izmešati ručnom žicom za mućenje.

Obruč staviti na tacnu i rasporediti deo sa keksom, a preko naneti čokoladni deo, poravnati i ostaviti u frižider da se stegne.

Priprema ganaša:
Slatku pavlaku usuti u šerpu i staviti na vatru. Kada proključa, skloniti šerpu sa ringle, dodati čokoladu za kuvanje, so i mešati dok se čoklada ne otopi.

Ganaš naneti preko čokoladnog fila i staviti u frižider da se stegne.

Tortu izvaditi iz frižidera, skinuti obruč i dekorisati je po želji.

Naši proizvodi

Čokoladna keks torta

Koraci pripreme

U šerpu uliti 800 ml mleka, dodati šećer i staviti na vatru da provri. Zasebno, u 400 ml hladnog mleka razmutiti C puding i C čvrstin i ukuvati u vrijuće mleko. Kada dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa vatre i u vruć puding, dodati maslac i umutiti mikserom.

Zasebno, mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag i dodati je u puding, pa sve umutiti mikserom.

Smesu podeliti na dva dela - u jedan deo dodati mleveni keks i izmešati ručnom žicom za mućenje, a u drugi deo dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i aromu ruma i izmešati ručnom žicom za mućenje.

Obruč staviti na tacnu i rasporediti deo sa keksom, a preko naneti čokoladni deo, poravnati i ostaviti u frižider da se stegne.

Priprema ganaša:
Slatku pavlaku usuti u šerpu i staviti na vatru. Kada proključa, skloniti šerpu sa ringle, dodati čokoladu za kuvanje, so i mešati dok se čoklada ne otopi.

Ganaš naneti preko čokoladnog fila i staviti u frižider da se stegne.

Tortu izvaditi iz frižidera, skinuti obruč i dekorisati je po želji.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept