burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Čokoladna fantazija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Za jednu koru (pravimo 3):

5 jaja

5 kašika šećera

3 kašike brašna

2 kašike C kakaoa

1 prstohvat C praška za pecivo

Za fil:

250 g margarina

5 jaja

120 g C šećera u prahu

1 C vanilin šećer

200 g čokolade za kuvanje

2 kesice C šlag krema od čokolade

1 kašika C čvrstina

Za polivanje kora:

oko 250 ml čokoladnog mleka

Za dekoraciju:

C Šlag krem od čokolade

Čokoladna fantazija

Koraci pripreme

Priprema kore:
Razdvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti sa šećerom, zatim dodati umućena žumanca i sve sjediniti.

U tu smesu ručno umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C kakaom.

Peći koru na 200 stepeni 15ak minuta a zatim smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći jos 15-tak minuta.

Na isti način pripremiti još 2 ovakve kore.

Priprema fila:
Razdvojiti belanca od žumanaca. Žumanca pomešati sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom malo izmutiti sa mikserom.

Potom dodati izlomljenu čokoladu i kuvati na pari oko 15-tak minuta dok se čokolada ne otopi.

Kada se ohladi dodati dobro umućen margarin i umućen sneg od belanaca.

U svu tu masu dodati i 2 umućena šlag krema od čokolade (pripremljena prema uputstvu sa kesice) i jednu kašiku čvrstina.

Filovanje.
Kora prelivena sa par kašika čokoladnog mleka - fil i tako ponavljati postupak dok ima materijala.

Tortu dekorisati umućenim C šlag kremom od čokolade.

Naši proizvodi

Čokoladna fantazija

Koraci pripreme

Priprema kore:
Razdvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti sa šećerom, zatim dodati umućena žumanca i sve sjediniti.

U tu smesu ručno umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C kakaom.

Peći koru na 200 stepeni 15ak minuta a zatim smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći jos 15-tak minuta.

Na isti način pripremiti još 2 ovakve kore.

Priprema fila:
Razdvojiti belanca od žumanaca. Žumanca pomešati sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom malo izmutiti sa mikserom.

Potom dodati izlomljenu čokoladu i kuvati na pari oko 15-tak minuta dok se čokolada ne otopi.

Kada se ohladi dodati dobro umućen margarin i umućen sneg od belanaca.

U svu tu masu dodati i 2 umućena šlag krema od čokolade (pripremljena prema uputstvu sa kesice) i jednu kašiku čvrstina.

Filovanje.
Kora prelivena sa par kašika čokoladnog mleka - fil i tako ponavljati postupak dok ima materijala.

Tortu dekorisati umućenim C šlag kremom od čokolade.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept