0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
5 jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike C kakaoa
1 prstohvat C praška za pecivo
250 g margarina
5 jaja
120 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
200 g čokolade za kuvanje
2 kesice C šlag krema od čokolade
1 kašika C čvrstina
oko 250 ml čokoladnog mleka
C Šlag krem od čokolade
Priprema kore:
Razdvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti sa šećerom, zatim dodati umućena žumanca i sve sjediniti.
U tu smesu ručno umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C kakaom.
Peći koru na 200 stepeni 15ak minuta a zatim smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći jos 15-tak minuta.
Na isti način pripremiti još 2 ovakve kore.
Priprema fila:
Razdvojiti belanca od žumanaca. Žumanca pomešati sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom malo izmutiti sa mikserom.
Potom dodati izlomljenu čokoladu i kuvati na pari oko 15-tak minuta dok se čokolada ne otopi.
Kada se ohladi dodati dobro umućen margarin i umućen sneg od belanaca.
U svu tu masu dodati i 2 umućena šlag krema od čokolade (pripremljena prema uputstvu sa kesice) i jednu kašiku čvrstina.
Filovanje.
Kora prelivena sa par kašika čokoladnog mleka - fil i tako ponavljati postupak dok ima materijala.
Tortu dekorisati umućenim C šlag kremom od čokolade.
Priprema kore:
Razdvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti sa šećerom, zatim dodati umućena žumanca i sve sjediniti.
U tu smesu ručno umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C kakaom.
Peći koru na 200 stepeni 15ak minuta a zatim smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći jos 15-tak minuta.
Na isti način pripremiti još 2 ovakve kore.
Priprema fila:
Razdvojiti belanca od žumanaca. Žumanca pomešati sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom malo izmutiti sa mikserom.
Potom dodati izlomljenu čokoladu i kuvati na pari oko 15-tak minuta dok se čokolada ne otopi.
Kada se ohladi dodati dobro umućen margarin i umućen sneg od belanaca.
U svu tu masu dodati i 2 umućena šlag krema od čokolade (pripremljena prema uputstvu sa kesice) i jednu kašiku čvrstina.
Filovanje.
Kora prelivena sa par kašika čokoladnog mleka - fil i tako ponavljati postupak dok ima materijala.
Tortu dekorisati umućenim C šlag kremom od čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.