burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Čokoladna fantazija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Kora:

4 jaja

100 g šećera

125 g margarina

100 g čokolade

3 kašike brašna

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

1 čokoladno mleko

Za kremu:

1 l slatke pavlake

400 g čokolade za kuvanje

Dekoracija:

C šlag krem

Čokoladna fantazija

Koraci pripreme

Odvojiti belanca i žumanca pa posebno umutiti. Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati rastopljen margarin i čokoladu (ne sipati u žumanca baš vrelo), nastaviti mućenje mikserom, pa dodati brašno sa C praškom za pecivo i na kraju C vanilin šećer. Sve lepo umutiti.

Umućena belanca dodavati drvenom varjačom, kružnim pokretima u jednom smeru (zbog vazdušaste kore).

Okrugli pleh prečnika 28 obložiti pek papirom (ako vam je pleh kvalitetan, i ne mora), malo podmazati uljem.

Koru staviti u blago zagrejanu rernu, pa pojačati na 200-220 stepeni i peći oko 30 min. Čačkalicom proveriti da li je kora pečena. Vruću koru preliti čokoladnim mlekom.

1 l pavlake i čokoladu izlomljenu na kocke staviti u šerpu i čestim mešanjem rastopiti i kuvati fil, nikako ne sme da provri, ringla da bude na nekoj srednjoj temperaturi. Dok se ne dobije kompaktna masa bez zrnca čokolade.

Tako vreo fil sipati preko kore, kutlačom. Pazite ako vam ne valja kalup da ne iscuri sa strane fil.

Ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi par sati, pa posle stavite u frižider.
(Pravim je obično uveče, pa do ujutru bude na sobnoj temperaturi, gde nije toplo, pa je ujutru stavim u frižider)

Ukrasiti C šlag kremom, ili po želji.

Naši proizvodi

Čokoladna fantazija

Koraci pripreme

Odvojiti belanca i žumanca pa posebno umutiti. Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati rastopljen margarin i čokoladu (ne sipati u žumanca baš vrelo), nastaviti mućenje mikserom, pa dodati brašno sa C praškom za pecivo i na kraju C vanilin šećer. Sve lepo umutiti.

Umućena belanca dodavati drvenom varjačom, kružnim pokretima u jednom smeru (zbog vazdušaste kore).

Okrugli pleh prečnika 28 obložiti pek papirom (ako vam je pleh kvalitetan, i ne mora), malo podmazati uljem.

Koru staviti u blago zagrejanu rernu, pa pojačati na 200-220 stepeni i peći oko 30 min. Čačkalicom proveriti da li je kora pečena. Vruću koru preliti čokoladnim mlekom.

1 l pavlake i čokoladu izlomljenu na kocke staviti u šerpu i čestim mešanjem rastopiti i kuvati fil, nikako ne sme da provri, ringla da bude na nekoj srednjoj temperaturi. Dok se ne dobije kompaktna masa bez zrnca čokolade.

Tako vreo fil sipati preko kore, kutlačom. Pazite ako vam ne valja kalup da ne iscuri sa strane fil.

Ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi par sati, pa posle stavite u frižider.
(Pravim je obično uveče, pa do ujutru bude na sobnoj temperaturi, gde nije toplo, pa je ujutru stavim u frižider)

Ukrasiti C šlag kremom, ili po želji.

Autor

Tijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept